ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ: 32+11 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

 

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε οι Τουρκαλάδες, στις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, τις οποίες κάνουν πλέον καθημερινά και αδιάκοπα.

Χθες Παρασκευή ξεπέρασαν κάθε όριο, με μαζικές παραβιάσεις από 14 F-16 (εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα) και δύο κατασκοπευτικά CN-235. Έτσι, 32 ήταν οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 11 οι παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα F-16 μπήκαν σε πέντε δόσεις από τις περιοχές Λήμνου-Λέσβου, Χίου-Λέσβου και Χίου-Σάμου, ενώ τα δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 έκαναν δεκάδες παραβιάσεις, πετώντας το ένα από τη Ρόδο μέχρι τη Λήμνο και το άλλο με το ακριβώς αντίθετο δρομολόγιο.

Παρεμπιπτόντως, είναι η πρώτη φορά που γίνονται μαζικές παραβιάσεις κάθε μέρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, και δεύτερον, άλλες χρονιές τα καλοκαίρια παραβιάσεις γίνονταν αραιά και που, για να μην υπάρξει καμιά απρόβλεπτη ξαφνική ένταση και υπάρξει πρόβλημα με τον τουρισμό στις δύο μεριές του Αιγαίου. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τώρα; Για να χλευάσουν οι Τουρκαλάδες το γνωστό ποντίκι των Αθηνών που παριστάνει το… λιοντάρι!