ΜΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ! ΓΙΝΕ ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ!

Γράφει ο Αντίοχος

Συνεχίζει την εξίσωση προς τα κάτω, στην Παιδεία, η συγκυβέρνηση των αγραμμάτων συριζοψεκασμένων.

Έτσι, με Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται ότι η επιλογή σημαιοφόρου και παραστατών θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο διάταγμα πέρασε στο ΦΕΚ τα μεσάνυχτα και ενώ στη Βουλή συζητούσαν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει το συριζοψεκασμένο λεχριταριό, είναι σαφές: μη μαθαίνεις παιδί μου γράμματα!

Είναι τυχαίο; Δε νομίζω! Τίποτα δε γίνεται τυχαία σε τούτη τη χώρα, απ’ αυτούς τους λακέδες της CIA! Όλα έχουν το σκοπό τους!

Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος αγράμματος («ξύλο απελέκητο», όπως συμπλήρωναν παλιά…), δε πρόκειται να παρεξηγήσει όποιον (Τσίπρα) πει πως η Λέσβος και η… Μυτιλήνη, είναι… δύο διαφορετικά νησιά. Ή πως θα φτιάξει λιμάνι στην… Καστοριά. Δεν πρόκειται να παρεξηγήσει (ούτε που θα το καταλάβει καν!) τον αγράμματο υπουργό Αμύνης της χώρας, που κάνει πέντε ορθογραφικά λάθη σε κάθε σειρά των διαβόητων αναρτήσεών του στο tweeter και που ακόμα και τα αρχικά του κόμματός του τα γράφει… λάθος (με δύο «Ν»)! Ή τα ακαταλαβίστικα, άτονα και ανορθόγραφα κείμενα των Καρανικαίων και των Πολάκηδων! Ή το… διαστημικό πρόγραμμα του Παππά!

Υπάρχει βεβαίως κι άλλη χρησιμότητα, να μένουν οι νέοι μας αγράμματοι. Διότι, όταν –εκ των καταστάσεων- θα υποχρεωθούν να πάνε στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης των μεγάλων αφεντικών της ντόπιας μνημονιακής λετσαρίας, δε θα έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Θα δουλεύουν όπου βρουν, στις δουλειές που αποφεύγουν να κάνουν οι ντόπιοι. Όπως έκαναν εδώ και οι Αλβανοί την δεκαετία του ’90!