ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ… ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΚΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ «ΜΑΓΙΣΣΕΣ»!

Όλοι βεβαίως έχουμε διαβάσει για το κυνήγι των μαγισσών στην Ευρώπη, προ πολλών αιώνων. Κι αν κάποιοι νομίζουν πως πρόκειται για κάτι πολύ μακρινό, τους πληροφορούμε πως το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας!

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένες γυναίκες, δολοφονούνται κάθε χρόνο στην Τανζανία, από «πολιτοφύλακες» που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Τα τελευταία θύματα είναι πέντε γυναίκες που κατηγορήθηκαν ότι έκαναν μάγια και δολοφονήθηκαν από εξαγριωμένο πλήθος, μόλις προ εβδομάδος.
Χιλιάδες ηλικιωμένες Τανζανές έχουν στραγγαλιστεί, μαχαιρωθεί ή καεί ζωντανές τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η  φετινή έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κέντρο Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Νταρ ελ Σαλάμ, αναφέρει ότι από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Ιούνιο φέτος έχουν λιντσαριστεί 479 άνθρωποι και μεταξύ αυτών, πολλές γυναίκες που κατηγορήθηκαν ως μάγισσες.
Ζήτω ο… πολυπολιτισμός!

(ΥΓ): Αλήθεια, «προσφυγάκια» από την Τανζανία έχουμε στο Ελλάντα; Αν δεν έχουμε, να φροντίσουν οι «αλληλέγγυοι» να αποκτήσουμε. Για να μας εκπαιδεύσουν στον… πολυπολιτισμό!