ΧΡΥΣΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΠΤΡΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ– ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Μια περίεργη υπόθεση που μυρίζει σκάνδαλο, «ακουμπάει» τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Πανοκαμμένο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» η υπόθεση αφορά απευθείας ανάθεση έργου σε ιδιώτη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «από το γεγονός και μόνον ότι ξεθάφτηκε από το μακρινό 2002 μια υπόθεση προμήθειας που ατύχησε για δεύτερη φορά το 2009 και φθάσαμε στον Δεκέμβριο του 2016 να επανασυσταθεί αρμόδια επιτροπή για να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες στην κατακύρωση σε ιδιώτη αρκεί για να κινήσει υποψίες. Ακόμη χειρότερα όταν ένας 22 Μαΐου του 2017 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναθέτει στην κρατική εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα την εν λόγω προμήθεια και αυθημερόν τα ΕΑΣ υπογράφουν σύμβαση με τον ιδιώτη κατασκευαστή, τότε πρόκειται πράγματι για θαύμα. Αν μάλιστα σε αυτό το… θαύμα προστεθεί ότι οι τιμές ένας οποίες αγοράζει το Δημόσιο είναι σχεδόν τριπλάσιες ένας αγοράς, μόνον ένας Θεός ξέρει τι μεσολάβησε!».

Πόσο θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τις 1.950 διόπτρες νυκτερινής παρατήρησης – σκόπευσης (ΟΝΥΠΑΣ), που παραγγέλθηκαν για τα αντιαρματικά όπλα Calr Gustav; Πάνω από 8.700 ευρώ η μία και όλες μαζί περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ!

Εδώ ζητούνται επειγόντως πειστικές απαντήσεις από τον λαλίστατο –σε άλλες περιπτώσεις- υπουργοπάνο!