ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΜΤ ΤΙΜΑ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ

Σε ένα ακόμη Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προχωρά ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί. Συγκεκριμένα, υποδέχθηκε στα κατεχόμενα τον αρχηγό των κατοχικών ενόπλων δυνάμεων, Γιλμάζ Γιλτιρίμ, με αφορμή την ημέρα έναρξης δράσης της ΤΜΤ.

Για όσους δεν γνωρίζουν η ΤΜΤ (Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης) ιδρύθηκε το 1958 ως αντίβαρο στην αντιαποικιακή δράση της ΕΟΚΑ. Η οργάνωση είχε ως ηγέτη τον Ραούφ Ντενκτάς αλλά καθοδηγείτο σε όλες τις τις δράσεις από Τούρκους αξιωματικούς. Μέσω της ΤΜΤ η Τουρκία επεδίωξε με τη χρήση τρομοκρατικών μέσων να κρατήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα υπό τον πολιτικό έλεγχό της και να προωθήσει την πολιτική της στο νησί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σκοπός της ΤΜΤ είναι η διχοτόμηση του νήσιου. Φαίνεται, πως ο Μουσταφά Ακκιντζί για να τιμά την συγκεκριμένη οργάνωση έχει και αυτός ως σκοπό την διχοτόμηση της Κύπρου, σχέδιο που προωθεί και θέλει να επιτύχει με την επίτευξη λύσης τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε πως δεν πέρασαν λίγοι μόνο μήνες από τη μέρα που οι Τούρκοι έσχιζαν τα ιμάτιά τους γιατί στα σχολεία θα γινόταν 10λεπτη αναφορά στο ιστορικό γεγονός του Ενωτικού Δημοψηφίσματος το 1950. Φαίνεται πως η «προοδευτική» ευαισθησία είναι επιλεκτική και ρατσιστική εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου.

elamcy.com