ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ; ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ MISTER TSIPRA;

Γράφει ο Αντίοχος

Απανωτές είναι οι «αποκαλύψεις» Βαρουφάκη, για την κρίσιμη περίοδο της «πρώτης φοράς αριστερά». Έτσι, τώρα βγήκαν στην δημοσιότητα κάποια sms από τα οποία φαίνεται ότι στο  Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 ο Τσίπρας συζητούσε για το σχέδιο Σόιμπλε περί Grexit. Ταυτοχρόνως κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα και κάποιες άλλες «αποκαλύψεις», τις οποίες υποτίθεται πως έκανε πρώην υπουργός της Βενεζουέλας (αγνώστων λοιπών στοιχείων…), σύμφωνα με τις οποίες ο Τσίπρας είχε σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ και διερευνούσε την δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου από το καθεστώς του Μαδούρο και «στήριξης» από την Ρωσσία και την Κίνα. Μάλιστα, φέρεται να είπε στον φίλο του τον Μαδούρο, πως οι Ρώσσοι «μου ζήτησαν εξωφρενικά ανταλλάγματα, να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη».

Εν τέλει, όλα αυτά εκθέτουν ή μήπως στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τον αμερικανοκομμουνιστάκο των Αθηνών; Ιδού η απορία!

Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεύτερο κόμμα (στις εκλογές του Ιουνίου 2012), έχοντας προοπτική εξουσίας στις επόμενες εκλογές, συνέβησαν πολλά. Κατ’ αρχάς, τον Δεκέμβριο του 2012 ο Τσίπρας μετέβη στην Γερμανία, για να συμμετάσχει σ’ ένα συνέδριο των ορφανών της Στάζι (Die Linke), όπως ανακοίνωσε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών «κάρφωσε» την συνάντηση και εν συνεχεία την παραδέχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, θριαμβολογώντας ότι οι θέσεις του προκαλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Εν συνεχεία, ο Τσίπρας μετέβη στην Αμέρικα, κατόπιν προσκλήσεως των «Ινστιτούτων» Levy και Brookings, τα οποία είναι προκαλύμματα της CIA. Είναι προφανές, ότι η επίσκεψή του αυτή στην Αμερική είχε να κάνει με τις εξετάσεις που δίνουν όλοι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί των ανά τον κόσμο Μπανανιών, στους παγκόσμιους αφέντες. Από τότε ο Τσίπρας ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ πως θα ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική, κι έτσι αφέθηκε να ανέλθει στην εξουσία. Υποσχόταν, όμως, τα αντίθετα (πως θα… σκίσει το Μνημόνιο), εξυπηρετώντας την πολιτική των διεθνών τοκογλύφων. Οι οποίοι, ήθελαν να διαψευσθεί στην πράξη ο κύριος εκφραστής της «άλλης», της μη μνημονιακής πολιτικής, για να απογοητευθούν οι Έλληνες και να πιστέψουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από τον «μονόδρομο» του Μνημονίου.

Βέβαια, αυτό δεν έπρεπε να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, γιατί η οργή του λαού για την κοροϊδία θα ξεσπούσε και θα εξαφάνιζε πολιτικά τους Τσίπρα και Καμμένο. Έπρεπε στην αρχή να δείχνει η «πρώτη φορά αριστερά» ότι το παλεύει το πράμα, ότι διαπραγματεύεται «ηρωικά» και δίνει «ανάσες αξιοπρέπειας» στον ελληνικό λαό – εν αντιθέσει με τους Σαμαροβενιζέλους, που σύμφωνα με την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ «είχαν πέσει αμαχητί». Άρα, πως κατά κάποιον τρόπο, είχε η «πρώτη φορά αριστερά» και «σχέδιο Β΄» για την έξοδο από το ευρώ και πως χτυπούσε διάφορες πόρτες (της Ρωσσίας, της Κίνας, ακόμα και της Βενεζουέλας). Αλλά, στο τέλος, παρά τις προσπάθειες και τις… αυταπάτες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέφτει «ηρωικά» και υπογράφει νέο Μνημόνιο, δήθεν γιατί δεν είχε άλλη επιλογή και θα… καταστρεφόταν η χώρα! Άρα, αθώοι του Μνημονίου της δυστυχίας μας οι Τσιπροκαμμένοι, αφού είχαν καλές προθέσεις και προσπάθησαν, αλλά… ατύχησαν.

Αυτό, λοιπόν, το μεγάλο παραμύθι –μιας και «το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο», ήδη από το 2012- επιβεβαιώνεται από τις «αποκαλύψεις» Βαρουφάκη και του αγνώστου (και ανύπαρκτου!) «πρώην υπουργού της Βενεζουέλας»! Μην ψάχνετε, λοιπόν! Κι αυτό το παιχνίδι των δήθεν «αποκαλύψεων» είναι «στημένο κι από πριν ξεπουλημένο»!

(ΥΓ) 1: Επιπλέον, κι αυτοί οι «αχόρταγοι» Ρώσσοι, αντί να στείλουν μερικά δις στο… αστέρι μας, «ζητούσαν «εξωφρενικά πράγματα», όπως αεροπορική βάση στην Κρήτη». Άρα, καλά έκαναν οι… λεβέντες μας οι Τσιπροκαμμένοι, που τους… σιχτίρισαν κι έμειναν με τους «φίλους» μας, τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, που δεν ζητούν «εξωφρενικά πράγματα». Μόνο να βάλουν στο χέρι τον εθνικό μας πλούτο, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο! Άρα, μακριά από τους Ρώσσους…

(ΥΓ) 2: Ποιος υπουργός της «πρώτης φοράς αριστερά» δήλωνε την εποχή της «ηρωικής διαπραγμάτευσης» πως «ποτέ δεν πρόκειται να δανειστούμε από την Ρωσσία»; Ο Γιάννης, με το ένα «ν»! Τυχαίο; Δε νομίζω!