ΑΝΗΛΙΚΑ «ΕΥΠΑΘΑΚΙΑ», ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

Μια σοκαριστική, πλην όμως ρεαλιστική περιγραφή των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο «άβατο» του καταυλισμού των «ευπαθών» του Ζεφυρίου, έκανε η Ασφάλεια μετά την σύλληψη μιας πολυμελούς συμμορίας εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Σας την παραθέτουμε χωρίς δικά μας σχόλια, τα οποία άλλωστε θα είναι περιττά:

«Η διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποιείται από επτά σπίτια στον καταυλισμό Ζεφυρίου, σε απόσταση 50 μέτρων από το 3ο Δημοτικό Σχολείου Ζεφυρίου. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι περισσότεροι χρήστες ναρκωτικών να διέρχονται καθημερινά μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση από τον καταυλισμό. 
Η προσέλευση ουσιοεξαρτημένων ξεκινά από τις 11 το πρωί περίπου και σταματά το βράδυ. Η ροή προσέλευσης ξεπερνά τα 15 άτομα ανά ώρα. Ο τρόπος και οι συνθήκες προσέλευσης προσομοιάζουν κυριολεκτικά σε συνθήκες μετάβασης σε ιδιόμορφη «Λαϊκή Αγορά».

Στα σημεία που γειτνιάζουν σε καταυλισμούς Ρομά και στο εσωτερικό του καταυλισμού τo οδικό δίκτυο τυγχάνει υποτυπώδες έως ανύπαρκτο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι Ρομά τοποθετούν εμπόδια (σκουπίδια – μπάζα) κατά μήκος των οδών, ή προκαλούν μεγάλες λακκούβες στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομίας να είναι δυσχερής έως και αδύνατη.

Επίσης, η παντελής έλλειψη φωτισμού παρέχει κάλυψη και ευκολία διαφυγής. 
Πολλές φορές χρησιμοποιούνται ανήλικοι οι οποίοι τοποθετούνται από τους ενηλίκους στις εισόδους των καταυλισμών, με αποτέλεσμα όταν προσεγγίζει τον χώρο κάποιο υπηρεσιακό όχημα, να εμποδίζουν τη διέλευσή του και παράλληλα να ενημερώνουν για την άφιξή του.
Οι ουσιοεξαρτημένοι προσέρχονται κατά μόνας, δυάδες, τριάδες, είτε πεζοί είτε με χρήση δικών τους οχημάτων, τα οποία σταθμεύουν έξω από τις οικίες.

Εξω από τις κατοικίες πώλησης ναρκωτικών υπάρχουν άτομα που προσεγγίζουν τους ουσιοεξαρτημένους και τους καλούν εντός των οικιών ή προβαίνουν από την είσοδο σε πώληση ναρκωτικών ουσιών, παραδίδοντας τις ουσίες και εισπράττοντας το χρηματικό ποσό, το οποίο και κρατούν στις τσέπες τους.
Στις παρυφές του καταυλισμού υπάρχουν πρόσωπα που παραμένουν για αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα και ενεργούν ως «τσιλιαδόροι» που ειδοποιούν για προσέλευση αστυνομικών (Ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ).

Στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συμμετέχουν και ανήλικοι, ακόμα και νεότεροι των 10 ετών, οι οποίοι εκπαιδεύονται στην πιο ευαίσθητη ηλικία τους, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση του φαινομένου. Τα παράπονα, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για τη διακίνηση ναρκωτικών στο Ζεφύρι έχουν πραγματική βάση».

(ΥΓ): Να χαίρονται τους προστατευομένους τους οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!