ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Γράφει ο Αντίοχος

Το γνωστό και χιλιοειπωμένο -με άλλα λόγια κάθε φορά- παραμύθι του επανέλαβε ο Λαφαζάνης, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM 99,5» για το δήθεν «εναλλακτικό σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το «σχέδιο» προέβλεπε εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, εκτύπωση νέας δραχμής, λεφτά από τη Ρωσία (ως προκαταβολή για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου που συζητιόταν…) και πετρέλαιο από την… Βενεζουέλα.

Για να μη μας δουλεύει ο κάθε Λαφαζάνης:

1ον) Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2012, ο mister Tsipras συναντήθηκε με τον χερ Σόιμπλε. Μάλιστα, οι συριζαίοι επιχείρησαν να κρύψουν την συνάντηση, δικαιολογώντας το ταξίδι Τσίπρα στην Γερμανία με την παρουσία του σε κάποιο συνέδριο των νοσταλγών της Στάζι και του Τείχους του Αίσχους (Die Linke). Αλλά, ανακοίνωσε την συνάντηση το υπουργείο του Σόιμπλε. Ακολούθησε ταξίδι του Τσίπρα στην Αμέρικα, με πρόσκληση των «Ινστιτούτων» Brookings και Levy (που είναι προκαλύμματα της CIA και του αμερικανοσιωνιστικού κατεστημένου). Στις δύο αυτές επισκέψεις ο Τσίπρας πέρασε τις εξετάσεις με άριστα και τα μεγάλα αφεντικά αποφάσισαν να τον προωθήσουν στην πρωθυπουργία της Μπανανίας. Όχι βεβαίως για να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και να εφαρμόσει τα παραμύθια του Λαφαζάνη… Ο οποίος, αφελής δεν είναι και γνώριζε πολύ καλά ότι όποιος πολιτικός προσκαλείται στην Αμέρικα από τα «Ινστιτούτα» της CIA, δεν προσκαλείται για να… κολλήσει μπρίκια, αλλά για να υπηρετήσει τους διεθνείς τοκογλύφους!

2ον) Δεν υπάρχει στις διεθνείς σχέσεις προκαταβολή (και μάλιστα… δισεκατομμυρίων) έναντι μελλοντικών κερδών και οι Ρώσσοι δεν ήταν ηλίθιοι να έδιναν τα ωραία τους λεφτουδάκια για να πληρώνεται «μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει» το κηφηναριό του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο.

3ον) Τα περί «βοήθειας» της Βενεζουέλας (να μας προμηθεύει με πετρέλαιο και η πληρωμή να γίνει… κάποτε στο μέλλον) μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν…

Όσον αφορά την αποχώρηση Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 (ΛΑΕ), ήταν συμπεφωνημένη, για να συνεχίσει ένα τμήμα της αριστεράς να καρπώνεται -με τα συνήθη παραμύθια- την δυσαρέσκεια του κοσμάκη για τα Μνημόνια, για να μην την καρπωθεί κάνας άλλος (στην περίπτωσή μας η Χρυσή Αυγή). Άλλο αν το κόλπο δεν έπιασε και το ανάχωμα των Λαφαζανίστας πάτωσε εκλογικά. Είπαμε, υπάρχει χαζός κόσμος, αλλά όχι τόσο χαζός όσο νομίζουν οι Λαφαζάνηδες! Απόδειξη αυτού, ότι ακόμα και τώρα που οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν εγκαταλείψει, στους Λαφαζανίστας δεν πάνε, γιατί ξέρουνε τι κουμάσια είναι!