ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΛΑΒΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ, ΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ…

Την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων των προγόνων τους στην Ελλάδα ζητούν οργανώσεις απογόνων Σλάβων που κατοικούσαν στην Μακεδονία μας με κάλεσμά τους στον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.
Οι αιτούντες απαιτούν συνολικά πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό κράτος. Ζητούν τώρα να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε αυτούς κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα και να είναι ελεύθεροι να επισκέπτονται την πατρίδα των… «προγόνων» τους. 
Έχουν, μάλιστα, καταθέσει αγωγή εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Στρασβούργο ζητώντας «ιστορική δικαίωση» για την εκδίωξη των προγόνων τους κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

«Η Ντόνκα Γιακόβσκα διηγείται με δάκρυα τη φυγή των προγόνων της. Όταν τον Απρίλιο του 1948 με ένα κομμάτι ψωμί σε μια τσάντα επιβιβάστηκε στο τρένο για τη Ρουμανία, για να ξεφύγει από τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Μπροστά από το μνημείο των 28 χιλιάδων παιδιών των προσφύγων από την Μακεδονία, στο πάρκο Μπόρετς, οι πολίτες απόθεσαν νωπά λουλούδια με την ευκαιρία της 69ης επετείου της μεγάλης εξόδου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα από το 1946 έως το 1949», σημειώνει το δημοσίευμα.