ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΑΚΕΛ: ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μπορεί τα συντρόφια στην Ελλάδα να πανηγύρισαν για την… τεράστια εθνική επιτυχία τους στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας για το Κυπριακό, εμφανιζόμενοι ως… ανυποχώρητοι (ας μην επέμεναν οι Τουρκαλάδες στην διατήρηση των στρατευμάτων τους…), αλλά τα συντρόφια τους στην Κύπρο έχουν τελείως διαφορετική γνώμη!

Έτσι, μετά από 4ωρη συνεδρίαση της ολομέλειας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ (αδελφού κόμματος του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ…), εξεδόθη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπήρξε μεν η «πάγια τουρκική αδιαλλαξία», αλλά από την άλλη μεριά δόθηκε… μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά δεν… αξιοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά.

Ιδού το… συντροφικό μαχαίρωμα:

«Η επόμενη μέρα της διάσκεψης στο Κρανς-Μοντάνα βρίσκει το τοπίο ανησυχητικά θολό. Εκείνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι δεν επιτεύχθηκε ο κύριος στόχος, δεν έγινε το ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός. Αντιθέτως, απομακρυνθήκαμε από τη λύση.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκε λύση του Κυπριακού είναι χωρίς αμφιβολία η πάγια τουρκική αδιαλλαξία και τα επεκτατικά της συμφέροντα. Δυστυχώς, στο Κρανς-Μοντάνα η πλευρά μας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα περιθώρια που υπήρξαν στις διαπραγματεύσεις, ως αποτέλεσμα των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικά του διεθνούς παράγοντα».

Περιμένατε τίποτα καλύτερο από τους πολιτικούς απογόνους εκείνων που αποδοκίμασαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και κάρφωναν τους αγωνιστές στους Εγγλέζους αποικιοκράτες – ιμπεριαλιστές; Μια φορά προδότες, για πάντα προδότες!