ΑΦΡΙΚΑΝΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ (!) ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ;

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν…

Εντύπωση προκαλεί μια πραγματικά περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας.

Μια Αφρικανή επισκέπτρια του μουσείου, με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με έθνικ αμφίεση και φορώντας τουρμπάνι και κελεμπία, το μεσημέρι της 10ης Μαϊου εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου.
Σύμφωνα με αναφορές η επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες. Κι έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν ποια προξένησε τις φθορές στα αρχαία αντικείμενα.

Οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να την εντοπίσουν σε όλη την επικράτεια και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.

Φυσικά αυτό είναι θέμα ήσσονος σημασίας… Η βεβήλωση των αρχαίων αντικειμένων έχει συμβεί από τον Μάιο (!) και ενώ υπάρχει σχετικό υλικό στις κάμερες του μουσείου, οι Αρχές δεν έχουν κατορθώσει να βρουν την ελεεινή που έκανε κάτι τέτοιο.

Βλέπετε εδώ έχουμε σημαντικότερα θέματα… Όλη η Ελλάδα ασχολείται με την… δίκαιη αποφυλάκιση κάποιας Ηριάννας και για τον λόγο αυτό καίγονται -και θα συνεχίσουν να καίγονται- τα πάντα. 

Είμαστε για κλάματα. Γιατί όπως πολύ σωστά έγραφε ο μέγιστος Περικλής Γιαννόπουλος στο «Νέον Πνεύμα» του: «Αυτή είναι η Αληθινή Τωρινή Ελλάς. Αλλ’ επειδή δεν θα πιστεύετε ότι είναι αυτή, δεν φαντάζεσθε ότι είναι τρισελεεινοτέρα και αυτής, συγκεφαλαιωθήτωσαν και συναποδειχθήτωσαν όλα δια μιας Εικόνος, δια της οποίας συγχρόνως δύνασθε να μετρήσετε την Κατάπτωσίν Σας μαθηματικώς».

 

Κ.Π.