ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Γράφει ο Αντίοχος

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως η δίκη της Χρυσής Αυγής «καθυστερεί πολύ», «έχει βαλτώσει» και τα λοιπά.

Βέβαια, πρόκειται για μια μεγάλη δίκη, από την οποία πρέπει να περάσουν εκατοντάδες άτομα (μάρτυρες, κατηγορούμενοι, κ.λπ.) και δεν είναι δυνατόν να «ξεπεταχτεί» σε μικρό χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, πράγματι φαίνεται να υπάρχει μια μακρόσυρτη διαδικασία και ο καθένας δίνει την εξήγησή του γι’ αυτό.

Τις προηγούμενες μέρες, γράφτηκε στο protothema.gr (που είναι μεγάλο blog, άρα έχει και την σχετική «εσωτερική πληροφόρηση»…) ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Ο πρωθυπουργός – δικαστής», του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκόπουλου, με θέμα τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη.

Εκεί, λοιπόν, αν και το θέμα δεν είναι η συγκεκριμένη δίκη (της Χρυσής Αυγής) δίνεται μια εξήγηση για την καθυστέρησή της. Η εξής: «Τι κάνει τώρα η Δικαιοσύνη – την οποία με μεγάλη χαρά βλέπουμε στο πρόσωπο της κυρίας Θάνου να θωπεύει ο πρωθυπουργός; Χρονοτριβεί επί δυόμιση χρόνια, μη θέλοντας προφανώς να πάρει μια δυσάρεστη για την αριστερή κυβέρνηση απόφαση».

Το εστί μεθερμηνευόμενον: η δίκη έχει εξελιχθεί σε φάρσα, τα στοιχεία μόνο σε εγκληματική οργάνωση δεν οδηγούν, άρα θα υπάρξει αναγκαστικά ΑΘΩΩΤΙΚΗ απόφαση και γίνεται η σχετική καθυστέρηση γιατί δεν θα αρέσει καθόλου στους αμερικανοκομμουνιστές που κυβερνούν!