ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ!

Κάμπινγκ έχει καταντήσει το άλλοτε πανέμορφο Πεδίον του Άρεως. Ο τεράστιος χώρος που κάποτε αποτελούσε σημείο περιπάτου και αναψυχής των ελληνικών οικογενειών, με την σημερινή θλιβερή του εικόνα δεν θυμίζει τίποτα από παλιά. Ο λόγος; Οι εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι επέλεξαν να βρουν κατάλυμα μέσα σε σκηνές, τις οποίες έστησαν (αυτήν την φορά) μέσα στο Πεδίον του Άρεως.

Ήταν όμως αναμενόμενο. Χθες ήταν η Ομόνοια, σήμερα είναι το Πεδίον του Άρεως, αύριο μπορεί να είναι η πλατεία Συντάγματος ή – γιατί όχι; – και ο Εθνικός Κήπος.  

Οι λαθρομετανάστες έστησαν σκηνές ανάμεσα στα δέντρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Δείτε τις φωτογραφίες για του λόγου το αληθές: 


Μητέρες με τα παιδιά τους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας λαθρομετανάστες βρήκαν καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως, ωστόσο κάποια στιγμή μάζεψαν τις σκηνές τους καθώς στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Αντίστοιχες εικόνες έχουν παρατηρηθεί και στην πλατεία Βικτωρίας. Οι  λαθρομετανάστες εν μέσω καλοκαιριού  κοιμούνται στην κυριολεξία όπου βρουν. 
Στο σημείο βρέθηκαν και άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι σημειώνουν πως οι μετανάστες δημιούργησαν μεγάλες εστίες σκουπιδιών.


Οι αλληλέγγυοι συμπαραστάτες τι κάνουν για όλα αυτά; Δεν είναι τόσοι πολλοί παιδιά, γιατί δεν τους παίρνετε στα σπίτια σας;