ΥΜΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ»: ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ GAY ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ «ΑΜΒΡΟΣΙΟΥΣ» ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Φαίνεται πως έπιασε τόπο στους «προοδευτικούς» (διάβαζε «νεοταξίτικους») κύκλους της χώρας η συνάντηση που είχε ο Κούλης«με εκπροσώπους της gay και τρανσέξουαλ κοινότητας».

Ιδού οι ύμνοι που του αφιέρωσαν οι του protagon.gr, σε άρθρο τους με τίτλο «Αγνοώντας τους “Αμβρόσιους” αυτής της χώρας:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός ηγέτης με τις πιο αποφασιστικές πρωτοβουλίες υπέρ της gay και τρανσέξουαλ κοινότητας. Ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και προώθησε αποτελεσματικά το νομικό πλαίσιο για τον προσδιορισμό του φύλου. Ίσως πείτε ότι τα μέτρα που έλαβε περιλαμβάνονται στη βασική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αποδεκτά από τον πυρήνα του πολιτικού του ακροατηρίου… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της gay και τρανσέξουαλ κοινότητας. Η είδηση είναι πολύ πιο σημαντική από όσο δείχνει. Για πρώτη φορά, ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης, δηλαδή ένας ηγέτης με δίχτυα ως και στα νερά της ακροδεξιάς, συναντάται με τους εκπροσώπους μίας κοινότητας που διεγείρει αναχρονιστικά αντανακλαστικά σε κύκλους προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία. Σίγουρα για τον Μητσοτάκη δεν ήταν εύκολο, ενόχλησε τμήμα της εκλογικής πελατείας που παραδοσιακά προσεγγίζεται από το κόμμα του: φανατικοί ιεράρχες, εκπρόσωποι της λαϊκής Δεξιάς, απολιθωμένοι της ακροδεξιάς και ηλικιωμένοι μεσοαστοί, φρίττουν με κάτι τέτοια. Ήδη ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος άρχισε να εκστομίζει ανοησίες, λέγοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γκρεμίζουν τη χριστιανική ηθική.Είναι η κοινωνία που εξελίσσεται ή ο Μητσοτάκης που πήρε μία τολμηρή πρωτοβουλία; Νομίζω είναι και τα δύο αν και σίγουρα ο βηματισμός του Μητσοτάκη είναι πολύ πιο ταχύς από αυτόν που αντιστοιχεί στην παράταξη και στον παραδοσιακό κορμό των ψηφοφόρων της. Επιτέλους, ο αρχηγός της Κεντροδεξιάς συναντάται με εκπροσώπους της gay και τρανσέξουαλ κοινότητας. Αυτό δεν προσθέτει μόνο ένα φιλελεύθερο προοδευτικό τόνο στην πολιτική έκφραση της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για βήμα που φέρνει τη χώρα έστω και ελάχιστα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Μπράβο Κούλη, για την νεοταξίτικη προσαρμογή σου, η οποία θα… εκτιμηθεί δεόντως από τα μεγάλα αφεντικά, όταν θα’ ρθει η ώρα. Αλλά, τι παραμύθια θα λένε τώρα οι… σκληροί Μπουμπούκοι και οι Βορίδηδες στην εκλογική «πελατεία»;