ΚΥΠΡΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

 

Γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

Κύπρος, 43 χρόνια μια ανοικτή πληγή !

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:

1) Τον Τούρκο Ετσεβίτ λίγα χρόνια μετά την εισβολή να δηλώνει στον ANTENA TV τα εξής καταπληκτικά : » Εμείς οι Τούρκοι πολιτικοί σε συνεργασία με τους Έλληνες πολιτικούς, φέραμε την Ειρήνη στην Κύπρο και την Δημοκρατία στην Ελλάδα. Απόδειξη αυτών που λέω είναι, ότι έκτοτε δεν έπεσε ούτε μία τουφεκιά.»

( Αυτές τις δηλώσεις πολλοί τις άκουσαν, λίγοι έδωσαν σημασία και ελάχιστοι θυμούνται. Οι δε δημοκράτες και τα παπαγαλάκια τους δεν τις σχολίασαν ποτέ)

2) Tον Μακάριο πριν την εισβολή και μέσαστον ΟΗΕ να ωρύεται: » Δεν κινδυνεύουμε από τους Τούρκους, κινδυνεύουμε από τους Έλληνες» (!!!) ζητώντας παράλληλα από τους Τούρκους να επέμβουν, σαν εγγυήτρια δύναμη!

3) Τον » Εθνάρχη» Καραμανλή να λέει στον Ετσεβίτ ότι είχε δίκιο για την εισβολή του Αττίλα 1

4) Tην προδοτική  δήλωση του ιδίου ότι: » η Κύπρος κείται μακράν και δεν μπορούμε να την βοηθήσουμε.»

5) Ότι ο ίδιος ορκίστηκε ως Πρωθυπουργός ενώπιον του Γκιζίκη, Προέδρου Δημοκρατίας του καθεστώτος… Ιωαννίδη!

6) Ότι επί Ιωαννίδη ( Αττίλας 1), οι Τούρκοι κατείχαν το 3 % της Κύπρου και επί Καραμανλή ( Αττίλας 2) κατέλαβαν το 37%!

7) Ότι στα χρόνια που ακολούθησαν μετά το 1974, κάθε χρόνο οι τρεις Αρχηγοί σωμάτων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού του καθεστώτος Ιωαννίδη, ( που άφησαν την Κύπρο αβοήθητη), εκαλούντο κάθε χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο στην γιορτή της «αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας» (;;;)

8) Ότι ο Γκιζίκης μέχρι το θάνατό του εισέπραττε αποδοχές Προέδρου Δημοκρατίας και του διετίθετο φρουρά και Κρατικό αυτοκίνητο με οδηγό!

9) Ότι ο Φάκελος της Κύπρου παραμένει για 43 χρόνια ερμητικά κλειστός.

(Σημείωση: τώρα θα τον ανοίξει ο Βούτσης με…..αστερίσκο, αφού κατά δήλωσή του,από 11 κεντρικούς  υποφακέλους του, δεν θα μάθουμε ποτέ το περιεχόμενό τους γιατί εκλάπησαν από… αγνώστους !)

10) Ότι όλοι όσοι είχαμε γεννηθεί τότε, είδαμε τη «Δημοκρατία» στην Ελλάδα να έρχεται, μαζί με τις αποσκευές του Τούρκου εισβολέα στην Κύπρο.

ΥΓ. Ερώτημα: Αν για την Κυπριακή τραγωδία έφταιγε μόνο ο Ιωαννίδης, γιατί οι δημοκράτες από το 1974 μέχρι σήμερα δεν άνοιξαν τον φάκελο της Κύπρου, για να μάθει ο Ελληνικός λαός την αλήθεια ;