Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Κανείς μας δεν έχει ξεχάσει τις βαρύγδουπες δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά περί σκίσιμο του μνημονίου, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και καταπολέμηση της ανεργίας. Σήμερα, δύο χρόνια μετά η Ελλάδα έχει υπογράψει το 4ο μνημόνιο, ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα 589 ευρώ και τα ποσοστά ανεργίας της χώρας παραμένουν στα ύψη, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Χαρακτηριστική είναι η νέα έρευνα της «Adecco», σύμφωνα με την οποία 1 στους 4 συμμετέχοντες, δηλαδη το 28%, είναι άνεργος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 37% όσων δηλώνουν άνεργοι είναι εκτός αγοράς εργασίας τουλάχιστον 1 χρόνο, πράγμα που κάνει σαφές την δυσκολία της επανατοποθέτησής τους στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, το πιο θλιβερό εύρημα της έρευνας αφορά κυρίως την νεολαία της Ελλάδας. Αδυνατώντας να εργαστούν στην πατρίδα τους,όχι μόνο στο πεδίο των σπουδών τους αλλά γενικότερα, το 1/3 των ανέργων μεταναστεύουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολα για την ελληνική νεολαία.

Η ιδέα της μετανάστευσης έχει περάσει από το μυαλό όλων μας. Όμως μην ξεχνάς, το μέλλον της πατρίδας σου είσαι ΕΣΥ! Είμαστε όλοι εμείς οι νέοι. Το μέλλον όμως προβλέπεται δυσοίωνο αν δεν αποφασίσεις να δράσεις. Η μετανάστευση είναι η εύκολη λύση. Σήκω από τον καναπέ και την καφετέρια και πέρνα στην αντεπίθεση. Αγωνίσου για ένα καλύτερο μέλλον στο δικό σου τόπο. Θα δεις, αν περισσότεροι από εμάς σκεφτούν με αυτόν τον τρόπο όλο και κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο.