ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΗΕΔΕΣ!

 

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Οι συνομιλίες της Ελβετίας για το Κυπριακό έλαβαν τέλος υπ’ ευθύνη της Τουρκίας, όχι όμως και οι φρούδες ελπίδες που τεχνηέντως καλλιεργούν στον Ελληνικό Λαό οι υπεύθυνοι της δυστυχίας του, γεγονός το οποίο περίτρανα κατεδείχθη στην συζήτηση στην βουλή, την Τρίτη 11 Ιουλίου.

Από την μία πλευρά η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού και του υπουργού των Εξωτερικών, πανηγύριζε διότι όπως υποστηρίζει αποδείχθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας πως υπεύθυνη για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων είναι η Τουρκία. Στην άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επέρριψαν επίσης την ευθύνη του αδιεξόδου στην Άγκυρα, εντούτοις επισήμαναν με στόμφο την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών με στόχο «μια βιώσιμη λύση για τις δυο κοινότητες, ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή». Παρά τις εγχώριες θριαμβολογίες εντούτοις, δεν διαπιστώνεται σε διεθνές επίπεδο καμία διάθεση καταδίκης της τουρκικής διπλωματικής τακτικής και προπαντός, διεθνής πίεση για τουρκικές υποχωρήσεις σε σειρά θεμάτων προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός. Αυτό ακριβώς το στοιχείο, είναι και το πλέον ανησυχητικό.

Από τις τεχνητές δάφνες ενός ψευδεπίγραφου και κίβδηλου «θριάμβου», αναδύεται ο μείζων κίνδυνος μιας επαίσχυντης συμφωνίας, η οποία θα έλθει να χρυσώσει το χάπι της -κατά Αμερικανούς και Βρετανούς- «ιστορικής ευκαιρίας» για λύση του Κυπριακού. Διότι η πραγματικότης είναι πως η Τουρκία δεν ηττήθηκε, αλλά υποχώρησε και μάλιστα δίχως το παραμικρό κόστος.

Δημιουργείται κατά τον τρόπο αυτό η εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη περί ορθότητας και εθνικής ωφέλειας της διαπραγματευτικής τακτικής του Προέδρου της Κύπρου Αναστασιάδη, ο οποίος στην πράξη είναι ο πρώτος πρόεδρος κυρίαρχου κράτους που υποβιβάζει εαυτόν σε… κοινοτάρχη! Διότι είτε το θέλουμε είτε όχι, με αυτόν τον τίτλο συμμετείχε στις συνομιλίες της Ελβετίας, στις οποίες (με την συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης και του «δημοκρατικού» τόξου) πρότεινε μεταξύ πολλών άλλων την συναπόφαση των δυο «κοινοτήτων» επί όλων των ζητημάτων της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, εξισώνοντας αναίσχυντα τον θύτη με το θύμα, μια πλήρως ελεγχόμενη από την Τουρκία μειοψηφία με την πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου!

Κατά τραγική ειρωνεία, οι ηγετίσκοι του «δημοκρατικού» τόξου κάλεσαν τάχα την Άγκυρα να επιλέξει «εάν θα είναι ένας σταθερός ή ένας αβέβαιος σύμμαχος». Η συγκεκριμένη φράση εκστομίστηκε από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περικλείοντας σε λίγες μόνο λέξεις το μέγεθος της εξάρτησης της χώρας από τις επιταγές των δήθεν «συμμάχων» της. Καθότι είναι προφανές πως η Λευκωσία και η Αθήνα δεν προσέρχονται στις συνομιλίες για να διεκδικήσουν από τη Διεθνή Κοινότητα την αποκατάσταση της νομιμότητας από το έγκλημα της τουρκικής εισβολής και της κατοπινής εποίκισης της Μεγαλονήσου, αλλά για να συμβιβαστούν όχι μόνο με την απενοχοποίηση της Τουρκίας και τη νομιμοποίηση των τουρκικών θηριωδιών, αλλά ουσιαστικά με την παράδοση και του ελεύθερου κυπριακού τμήματος στον εισβολέα.

Είναι αφελής εκείνος ο οποίος προσδοκά αλλαγή της τουρκικής στάσης και συμμόρφωσή της με το Διεθνές Δίκαιο. Και είναι αφελής καθώς η Τουρκία δεν θα σεβαστεί ποτέ κάτι το οποίο δεν διεκδικεί ο αντίπαλός της: η λύση της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας που προκρίνουν Λευκωσία και Αθήνα δεν είναι απόρροια του Διεθνούς Δικαίου, είναι ο Δούρειος Ίππος Άγγλων και Τούρκων που ξεκάθαρα στοχεύει στον ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου. Κι αυτός ο υποτιθέμενος «δίκαιος συμβιβασμός» δεν θα είναι παρά το κουκούλωμα του εγκλήματος της προδοσίας του 1974, για το οποίο οι «δημοκράτες» τηρούν σιγήν ιχθύος 43 ολόκληρων ετών. Πρόκειται για μια διαβολική σύμπτωση μήπως; Κάθε άλλο, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να καλύψουν τα εγκλήματα των διαμορφωτών του μεταπολιτευτικού Καθεστώτος, ενός Καθεστώτος που οικοδομήθηκε πάνω στο ελληνικό αίμα της κυπριακής προδοσίας.

Για τους ανωτέρω λόγους, Εμείς οι Εθνικιστές δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις πολιτικές ηγεσίες Αθηνών και Λευκωσίας, όπως ακριβώς δεν είχαμε και δεν έχουμε όταν οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν το Κυπριακό αλλά το οικονομικό ζήτημα και τις μνημονιακές συμφωνίες. Την Λευτεριά δεν θα την χαρίσουν οι ΟΗΕδες, αλλά η Ελληνική Νεολαία και η Θέλησή της. Όσο Ελλάδα είναι για Εμάς η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη και η Κρήτη, άλλο τόσο είναι και η Κύπρος κι αυτό δεν είναι αυθαίρετο «εθνικιστικό» συμπέρασμα, μα η Προσταγή του Αίματος των παλικαριών της ΕΟΚΑ και της ΕΛΔΥΚ, Προσταγή που ξεχύνεται από τον Πενταδάκτυλο προς κάθε γωνιά της κυπριακής Πατρίδας, εκεί όπου για χιλιάδες χρόνια Έλληνες έζησαν, μεγαλούργησαν και Έπεσαν, προασπίζοντας με κάθε κόστος το αιώνιο και άφθαρτο Ιδανικό της Εθνικής μας Ελευθερίας!

Πηγή: Αντεπίθεση