ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ;;

«Πολύ συχνά δεν αντέχει ο άνθρωπος να κρατήσει ολάκερη του την ανθρωποσύνη, κουτσουρεύεται. Πότε θέλει ν’ απαλλαχτεί απ’ τη ψυχή του, πότε από το σώμα του και τα δύο μαζί να τα χαίρεται του πέφτει βαρύ. Μα εδώ στην Ελλάδα τα δύο αιώνια τούτα χαριτωμένα στοιχεία μπορούν να συγκεραστούν, να πάρει η ψυχή από το σώμα και το σώμα από την ψυχή και να φιλιώσουν κι έτσι να μπορεί ο άνθρωπος στο Θείο αλώνι της Ελλάδας να ζει και να πορεύεται ακέραιος.»
-Νίκος Καζαντζάκης

Μα πως μπορεί ο νέο-Έλληνας να νιώσει και να πορευτεί ακέραιος; Πως να μην τον κουράζει το βάρος της ψυχής του; Πως να κοιμάται ήσυχος όταν βλέπει τη σαπίλα και την παρακμή της σημερινής κοινωνίας; Πως να ανταπεξέλθει σε έναν κόσμο πλήρως υποταγμένο που έχει μάθει να φοβάται ακόμη και τη σκιά του; Δυστυχώς οι άνθρωποι κρύβονται, είτε πίσω από μεγάλα λόγια, είτε πίσω από δειλές σιωπές. Αυτό τους έμαθαν και αυτό έχουν μάθει να ακολουθούν πιστά. Που έχει χαθεί η Ελληνική ψυχή; Που έχει θαφτεί το Ελληνικό πνεύμα; Που είναι πλέον όλο το dna που κουβαλάει το σώμα μας; Ζούμε πλέον στην κοινωνία που θράσος έχουν πολλοί, μα θάρρος ελάχιστοι…
Κάνεις δεν παλεύει να διεκδικήσει έστω όσα του αξίζουν. Τα δικαιώματά του, των συνανθρώπων του, της πατρίδας του…
Μα η Ελληνική ψυχή δεν μπορεί να πεθάνει! Το Ελληνικό πνεύμα δεν μπορεί να υποδουλωθεί… Επιβιώνει, δυναμώνει και μας ωθεί ακόμη και εν αγνοία μας. Τα πνεύματα των νεκρών προγόνων μας είναι μαζί μας και μας καθοδηγούν. Ανοίγουν τους δρόμους για τη Νέα Αυγή που μας ξημερώνει. Για εμάς. Για τα παιδιά μας. Και για όλους του Έλληνες που θέλουν να ξαναδούν παιδικά χαμόγελα στους δρόμους χωρίς φόβο και ανησυχία.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη ημών αλλά και την δικαίωση των ψυχών των προγόνων μας!

antepithesi.gr