ΠΟΙΑ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ; ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 9,2% Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Μπορεί η συγκυβέρνηση των δούλων της Μέρκελ και των Αμερικανών να πανηγυρίζει για τα… 30 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένει το φετινό καλοκαίρι, αλλά τα επίσημα στοιχεία μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος, υπάρχει μια σημαντική πτώση 9,2% του τζίρου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016!

Πως εξηγείται η μεγάλη αυτή μείωση; Κατ’ αρχάς, οι «σημαίες» του ελληνικού τουρισμού, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν καταστραφεί τουριστικά, λόγω βεβαίως της εκεί παρουσίας χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Από κει και πέρα, οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας έχουν αναπτύξει τον τουρισμό με τα βραχιολάκιαall-inclusive, ανθρώπων χαμηλών εισοδημάτων, που με το βραχιολάκι έχουν πρόσβαση σε προπληρωμένα πακέτα με ποσότητες φαγητού και ποτών (ποιότητας ανάλογης μ’ αυτά που πληρώνουν…) μέσα στα ξενοδοχεία. Έτσι, δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε έξω και να χαλάσουν λεφτά σε καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ και λοιπά και δεν αφήνουν φράγκο στις τοπικές κοινωνίες!

Αυτά για να μη μας δουλεύουν και να μην καλλιεργούν φρούδες ελπίδες οι γαλιάντρες του συριζοψεκασμένου λεχριταριού!