Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ… Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

Την… αγιογραφία του κομμουνιστή Πέτρου Κόκκαλη, πρώην «υπουργού» Υγείας της ορεσίβιας ψευτοκυβέρνησης των συμμοριτών και πατέρα του σημερινού ολιγάρχη Σωκράτη Κόκκαλη, έκανε προ ημερών το Cosmote History, που ανήκει στο καλωδιακό μπουκέτο της Cosmote TV, σε σειρά υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Αυτοί που τόλμησαν».

Σύμφωνα με την διήγηση του ολιγάρχη για τον πατέρα του, ο Πέτρος Κόκκαλης απομακρύνθηκε από την πολιτική και επέστρεψε στην επιστήμη του (ήταν γιατρός). Προφανώς, γιατί απογοητεύθηκε βλέποντας τα χάλια του «υπαρκτού σοσιαλισμού» -και χαφιεδισμού στην περίπτωση της Ανατολικής Γερμανίας, όπου και εγκαταστάθηκε. Αλλά, ο ολιγάρχης απέφυγε να το πει ευθέως, για να μην θίξει τα… όσια και τα ιερά του σταλινισμού. Ο δεν εγγονός και κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας (ο οποίος παρευρέθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος της… εργατικής τάξης), απέδωσε την απομάκρυνση του παππού του από την πολιτική στον… «αργό δρόμο προς τον σοσιαλισμό».

Συμπέρασμα: οι ολιγάρχες Σωκράτης και Πέτρος Κόκκαλης παραμένουν αμετανόητοι κομμουνιστές. Καθόλου περίεργο! Το ίδιο συμβαίνει και με την συντριπτική πλειοψηφία των ολιγαρχών στην Ελλάδα, οι οποίοι προέρχονται από το κόμμα της… εργατιάς!