ΤΟ ΕΛΑΜ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΑ

Παρουσία του Προέδρου του κ. Χρίστου Χρίστου πολυπληθής αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου τίμησε τη μνήμη του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, ανήμερα της θλιβερής επετείου της μεγάλη σφαγής των αρχιερέων και των προκρίτων του νησιού μας από τους κατακτητές Τούρκους την 9η Ιουλίου του 1821.

Η επιμνημόσυνη δέηση έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Καμπιά επαρχίας Λευκωσίας. Τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ συνόδευσε σύσσωμη η τοπική Οργάνωσης Ταμασσού του ΕΛΑΜ και ο επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου. Με το πέρας του μνημόσυνου ο Πρόεδρός του ΕΛΑΜ και βουλευτής Λευκωσίας κ. Χρίστος Χρίστου κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Αρχιεπισκόπου. Εκ μέρους της Επαρχιακής Οργάνωσης Λεμεσού κατέθεσε στεφάνι ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου ενώ εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωσης Ταμασού στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Ανδρές Ανδρέου.

Το ΕΛΑΜ δεν ξεχνά και τιμά την θυσία των αρχιερέων και των προκρίτων της Κύπρου μας που ο βάρβαρος κατακτητής σφαγίασε για να αποτρέψει την συμμετοχή του νησιού μας στην εθνεγερσία του έθνους μας το 1821 ενάντια στην σκλαβιά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ενώ σήμερα η πολιτική ηγεσία συζητά και παζαρεύει με τους Τούρκους την ίδια την επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου, το ΕΛΑΜ συνεχίζει να θεωρεί την στάση του εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού ως φάρο αντίστασης και αγώνα.