ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ… ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ UNESCO

Τον πόλεμο στην Unesco κήρυξαν οι Αμερικανοσιωνιστές, καθώς η Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco χαρακτήρισε «προστατευόμενη ζώνη» την παλιά πόλη της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή «εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας».

Η απόφαση αυτή ελήφθη με 12 ψήφους υπέρ, 6 αποχές και 3 ψήφους κατά.

Να σημειωθεί, ότι στην Χεβρώνα κατοικούν περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι και μόνο μερικές εκατοντάδες Ισραηλινοί έποικοι, υπό την προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων του σιωνιστικού κράτους.

Άμεσα αντέδρασε στην απόφαση το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας «ηθική αισχύνη» την απόφαση της Unesco και επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός απαρνείται την εβραϊκή ιστορία της πόλης:

«Η απόφαση της Unesco αναφορικά με τη Χεβρώνα και τον Τάφο των Πατριαρχών είναι μια ηθική αισχύνη. Ο χωρίς σημασία αυτός οργανισμός προωθεί την ψεύτικη ιστορία. Ντροπή στην Unesco».

Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι το μνημείο απειλείται εξαιτίας της «ανησυχητικής» αύξησης των βανδαλισμών εναντίον παλαιστινιακών ιδιοκτησιών στην παλιά πόλη, πολλές από τις οποίες χρεώνονται στους Ισραηλινούς εποίκους.

Μετά την απόφαση και την μανιασμένη αντίδραση των σιωνιστών, ακολούθησαν οι… κολαούζοι τους, Αμερικανοί.

Οι οποίοι, δήλωσαν ότι η απόφαση συνιστά «προσβολή προς την Ιστορία» και απείλησαν να διακόψουν τις σχέσεις τους με την Unesco, την οποία χαρακτήρισαν «ανυπόληπτη» και «ιδιαίτερα αμφισβητούμενη». Μη μπορώντας προφανώς να χωνέψουν ότι για μια φορά δεν πέρασε των σιωνιστών!