ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ Ή ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ;

Ελλάδα 2004
 
Ένας λαός βιώνει την ίδια αγαλλίαση που νιώθει ένας τοξικομανής όταν η βελόνα τρυπά το ταλαιπωρημένο δέρμα του. Η Ελλάδα του 21ου αιώνα αποτελεί στα χαρτιά ένα τόπο παραδεισένιο σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Ευρωπαϊκό νόμισμα, νίκες σε αθλητικές διοργανώσεις και η επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων χρωματίζουν τον πίνακα της τότε εικονικής πραγματικότητας.
Το πελατειακό κράτος έχει καταντήσει και τον τελευταίο Έλληνα έρμαιο του τοπικού πολιτικάντη. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους κόκκινους παρατρεχάμενούς τους έχουν αναδείξει το ρουσφέτι σε τρόπο ζωής. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ονειρεύεται μια θέση στο δημόσιο καθώς κάτι τέτοιο σημαίνει λύση των προβλημάτων τους. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται παγιδευμένος στο παραμύθι των εγχώριων νταβατζήδων της εθνικής συνείδησης. Δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν μιλά. Εφόσον ο μισθός μαζί με τα εξωφρενικά επιδόματα μπαίνει στην τράπεζα κάθε μήνα δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να σηκώσει το ανάστημα του και να προσπαθήσει να ξυπνήσει ένα έθνος από υπνοβάτες. 
Ταυτόχρονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φρόντισαν να ταΐσουν ψέματα και να αναισθητοποιήσουν την συνείδηση αλλά και την ανοχή του μέσου Έλληνα. Ο Έλληνας ανέχτηκε μαρξιστικούς ινστρούχτορες να διδάσκουν τα παιδιά του και να παραχαράσσουν την ελληνική ιστορία. Ο Έλληνας ανέχτηκε ριψάσπιδες πολιτικούς που ξεπουλάνε τα πάντα από το όνομα της Μακεδονίας μέχρι τα ματωμένα χώματα της Κύπρου. Η Ελληνίδα ανέχτηκε τα θλιβερά γυναικάκια του μεσημεριανού τηλεοπτικού προγράμματος να επηρεάζουν το πως θα πρέπει να εμφανίζονται και να συμπεριφέρονται οι ίδιες. Επομένως ένα πολύ μεγάλο ρόλο στην σημερινή υποδούλωση των μνημονίων έχει ο κακός και ευάλωτος χαρακτήρας του Νεοέλληνα, ένας χαρακτήρας που συστηματικά αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την μεταπολίτευση. 
 
Ελλάδα 2017
 
Βρισκόμαστε στο έβδομο έτος των μνημονίων. Από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν περάσει κόμματα και αποκόμματα μαζί με τις μαριονέτες που παριστάνουν τους αντίστοιχους πρωθυπουργούς. Διάφοροι πολιτικάντηδες χωρίς ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας διατυμπάνιζαν το “success story” πουλώντας ελπίδα και αντιμνημόνιο ενώ ταυτοχρόνως ταξίδευαν στο εξωτερικό διαβεβαιώνοντας την πίστη τους στους οικονομικούς αφέντες τους. Οι διεθνείς τοκογλύφοι με τους πάντα πρόθυμους σύγχρονους Εφιάλτες υποδούλωσαν οικονομικά τη χώρα ξεπουλώντας τα πάντα από τις αμυντικές βιομηχανίες και τους υδρογονάνθρακες μέχρι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Κάποια πυροτεχνήματα αντίστασης από τον ελληνικό λαό φρόντισαν να ταχτοποιήσουν οι αναρχικοί υπηρέτες του κατεστημένου, προκαλώντας επεισόδια και διαλύοντας τι όποιες μαζικές λαικές κινητοποιήσεις. 
Μετά την αναμενόμενη κωλοτούμπα της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ ο “λαουτζίκος” όπως κάποιος μεγαλοδημοσιογράφος ειρωνικά τον χαρακτήρισε έρχεται στο δύσκολο ερώτημα που ο κάθε Έλληνας σήμερα πρέπει να απαντήσει: Υποδούλωση ή αντεπίθεση; Ένα μικρό κομμάτι του απλού λαού έκανε την επιλογή του. Ήταν αυτό το 7 τις εκατό πριν λίγα χρόνια που σκόρπισε πανικό στο σύστημα. Το  Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε ως μια ακόμα σανίδα σωτηρίας στη θάλασσα του μνημονίου. Εμφανίστηκε για να φωνάξει σε ένα φοβισμένο λαό πως όποιος θέλει να ζήσει ας πολεμήσει!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ