ΜΟΣΧΟΒΙΣΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

Σε ημερίδα που οργάνωσε στις Βρυξέλλες το Ίδρυμα Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών (όπου διαβάζετε για «προοδευτικούς» μυρίζει αριστερή μούχλα από χιλιόμετρα…), μίλησε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν (εφαρμοστής των πολιτικών των διεθνών τοκογλύφων στην Ευρώπη…), Πιέρ Μοσχοβισί. Στην ημερίδα παρέστη και η Άννα Διαμαντοπούλου (πιο γνωστή ως… “madame Bildenberg”), η οποία έθεσε το ερώτημα «κατά πόσον ο αριστερός λαϊκισμός μπορεί να γίνει δεκτός στον προοδευτικό κόσμο», υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ο επίτροπος της έδωσε… αποστομωτική απάντηση, καταχωρώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στις… «ημέτερες» δυνάμεις:   

«Τα λαϊκιστικά κινήματα στην Ευρώπη έχουν δύο κοινά σημεία. Πρώτον ότι βρίσκονται πολύ μακριά από την οικονομική πραγματικότητα και δεύτερον ότι είναι ενάντια στην Ευρώπη. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του όταν γίνεται αναφορά στον λαϊκισμό είναι η άκρα δεξιά. Ωστόσο ο πειρασμός του λαϊκισμού υπήρξε και στην Αριστερά.

Η Αριστερά είναι σε θέση να κυβερνήσει. Δεν μπορώ να θεωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ως ένα λαϊκίστικο κόμμα. Ως επίτροπος, συνεργαζόμενος με αυτή την κυβέρνηση, τους έχω δει να εφαρμόζουν σκληρές μεταρρυθμίσεις. Επειδή επέλεξαν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, πρέπει, πρώτον να ενθαρρυνθούν και, δεύτερον να τους προσφερθεί μια προοπτική».