ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ… ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Γράφει ο Αντίοχος

Την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών για διεξαγωγή συζήτησης με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα για το θέμα της ψήφου του απόδημου ελληνισμού, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Κώστας Πουλάκης.

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε, προβλέπεται η θέσπιση 5-10 εδρών που θα καταλαμβάνουν οι βουλευτές που θα εκλέγονται από τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα πρέπει να διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που ανήκουν τώρα και να εγγραφούν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες εκλογικές περιφέρειες (π.χ. εκλογική περιφέρεια Κεντρικής Ευρώπης ή Βόρειας Αμερικής ή Αυστραλίας) και κάθε περιφέρεια να αναδεικνύει έναν ορισμένο αριθμό βουλευτών, που θα ψηφίζουν οι Έλληνες της περιοχής αυτής. Βέβαια, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η λύση αυτή οδηγεί σε περιορισμένη εκπροσώπηση, μακριά από την αρχή της ισότητας της ψήφου, καθώς τα 7 εκατομμύρια Έλληνες του εσωτερικού θα εκλέγουν 290 βουλευτές και τα 2 εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού θα εκλέγουν μόλις 5-10.

Είναι προφανές, ότι κι ετούτη η κυβέρνηση –όπως και οι προηγούμενες- ανοίγει το μέγα θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, για να το… κλείσει, δήθεν λόγω των «δυσκολιών» που παρουσιάζει. Στην πραγματικότητα, τα κόμματα του συστήματος δεν θέλουν να δώσουν αυτό το αυτονόητο δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού – δικαίωμα που έχουν ως και οι απόδημοι Τούρκοι, Αλβανοί και λοιποί!

Και οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής:

1ον) Το… τιμημένο κουκουέ θα λάβει ποσοστά που θ’ αρχίζουν από… μηδέν και θα επηρεάσουν αρνητικά το γενικότερο ποσοστό του, με κίνδυνο να πέσει κάτω από 3% και να μείνει το σύστημα χωρίς μακρύ χέρι!

2ον) Τα υπόλοιπα παλαιομνημονιακά και νεομνημονιακά κόμματα, αλλά και το ΚΚΕ που προσφάτως τους χαρακτήρισε «προδότες», δια στόματος Καζάκου- τρέμουν στην κυριολεξία την αναμενόμενη ψήφο εκδίκησης των περίπου 500.000 νέων Ελλήνων, τους οποίους εξανάγκασαν με την πολιτική τους να φύγουν από την χώρα για το εξωτερικό, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης! Επιπροσθέτως, τρέμουν και το κλίμα που θα δημιουργήσουν εναντίον τους οι 500.000 και στους υπόλοιπους αποδήμους, τους παλαιότερους.

Συμπερασματικά, όσο υπάρχει αυτό το σάπιο σύστημα των… δημοκράταρων, δεν πρόκειται να δουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού!