ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ

Γράφει ο Αντίοχος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και απολύτως ρεαλιστική πρόταση για την λαθρομετανάστευση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, που προσφάτως εξελέγη και αρχηγός του συγκυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με αυτήν, πρέπει να κλείσει άμεσα η αποκαλούμενη «διαδρομή της Μεσογείου» και τα «προσφυγάκια» που μόλις βλέπουν σκάφη του Λιμενικού να τα πλησιάζουν, τα βουλιάζουν και πέφτουν στη θάλασσα για να «διασωθούν» ως «ναυαγοί», να μεταφέρονται άμεσα σε κέντρα υποδοχής στην Τυνησία ή στην Αίγυπτο, αντί για τις ευρωπαϊκές ακτές.

Βεβαίως, η πρόταση αυτή του Κουρτς δεν είναι καινούργια. Είχε εφαρμοστεί στην πράξη με πολύ μεγάλη επιτυχία όταν ηγέτης της Λιβύης ήταν ο συνταγματάρχης Καντάφι, μετά από σχετική συμφωνίες του με τους τότε ηγέτες της Ιταλίας και της Γαλλίας, Μπερλουσκόνι και Σαρκοζί. Αλλά, η συμφωνίες αυτές χάλασαν εξαιτίας της ανατροπής του Καντάφι από τα ενεργούμενα των νεοταξιτών.

Φυσικά, η πρόταση Κουρτς απερρίφθη αμέσως και ασυζητητί από τον νεοταξίτη καγκελάριο της Αυστρίας και τους ομοίως νεοταξίτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με πρόσχημα το… υψηλό κόστος και την πιθανή… αποσταθεροποίηση της Βόρειας Αφρικής. Στην πραγματικότητα, γιατί τους χαλάει την νεοταξίτικη «πιάτσα»!