Η «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΟ» ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ… Ο MISTER TSIPRAS ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Γράφει ο Αντίοχος

Το 2008, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Schooligans των «Νέων», ο mister Tsipras είχε δηλώσει θαυμαστής της «διαχρονικής σκέψης του Μάο», ενώ χαρακτήριζε τις προθέσεις του «καλές» και δικαιολογούσε την εξόντωση 38 εκατομμυρίων ανθρώπων από το καθεστώς του ινδάλματός του, λέγοντας πως «τουλάχιστον είχε στο κέντρο της σκέψης του τον άνθρωπο».

Ε, λοιπόν, τώρα ξύπνησε μέσα του η «διαχρονική σκέψη του Μάο» και «μπλόκαρε» δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών!

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, η ΕΕ επρόκειτο να καταθέσει στα Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Γενεύη την συγκεκριμένη δήλωση, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύμφωνη γνώμη των 28, λόγω της διαφωνίας της Ελλάδας, με την αιτιολογία πως «δεν ήταν εποικοδομητική η κριτική για την Κίνα».

Και βέβαια, αυτό δεν έγινε γιατί η Ελλάς ασκεί «υπερήφανη εξωτερική πολιτική», όπως έγραψε ο γνωστός διαδικτυακός (και διορισμένος στο ΥΠΕΘΑ…) παπαγάλος του Καμμένου, αλλά λόγω των κομμουνιστικών ιδεοληψιών του Τσίπρα. Διότι, «υπερήφανη εξωτερική πολιτική» θα μπορούσε να ασκήσει η Ελλάς και στο μέγα ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Ρωσσία (από τις οποίες επλήγησαν βαρύτατα οι Έλληνες αγρότες, άρα και η εθνική μας οικονομία…), αλλά στην περίπτωση αυτή έκανε μόκο και συνυπέγραψε!