ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ POLITICO: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!

Την πάσα αλήθεια, δηλαδή ότι η Ελλάς των… «ηρωικών διαπραγματευτών» (στα τέσσερα, στα τέσσερα!) είναι μια Μπανανία («de facto αποικία της Γερμανίας», είναι ο ακριβής όρος που χρησιμοποιείται…), αναφέρει σε άρθρο του το γνωστό περιοδικό “Politico”.

To κείμενο που έχει τίτλο «Γιατί η Ελλάδα είναι de facto αποικία της Γερμανίας», έχει ως εξής:

«Η ελάφρυνση χρέους που απεγνωσμένα θέλει η Αθήνα είναι όμηρος στις πολιτικές ενόψει των γερμανικών εκλογών. Κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος, άνω των 300 δισ. ευρώ χωρίς ουσιαστική «συγχώρεση» από τους δανειστές της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πειστεί η Γερμανία, η χώρα στην οποία η Ελλάδα χρωστάει τα περισσότερα.Για τη μεγαλύτερη από τη σχεδόν 10ετή ύφεση της Ελλάδας, η χώρα ήταν όμηρος της εσωτερικής πολιτικής. Τώρα, είναι όμηρος της Γερμανίας.

Δυστυχώς για τον Τσίπρα, δεν έχει μεγάλο λόγο στο θέμα.

Σε όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα έχει συνώνυμο της οικονομικής ανικανότητας. Αξιωματούχοι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναφέρονται στην Αθήνα σαν έναν διασκεδαστικό, αμετανόητο συγγενή. Κανείς δεν θέλει να είναι σαν την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι de facto αποικία», είπε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών WitoldWaszczykowski σε συνέντευξη του στο Politico, εξηγώντας την αντίσταση της χώρας του να ενταχθεί στην ευρωζώνη. «Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό το σενάριο».

Στο μεσοδιάστημα, ο Τσίπρας δεν έχει πολλές επιλογές παρά το να αποδεχτεί τις επιθυμίες των «αποικιακών» αφεντάδων του».

Αυτά, για να μη μας δουλεύουν τα πολλάκις ξεφτιλισμένα (αλλά στο δημόσιο διορισμένα…) διαδικτυακά τρολάκια των συριζοκαμμένων!