ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ «ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ»

Μια σημαντική λεπτομέρεια από την τρομοκρατική επίθεση μπροστά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, τζιχαντιστή «μοναχικού λύκου», δείχνει ότι ΟΛΟΙ οι μουσουλμάνοι είναι –εν δυνάμει- επικίνδυνοι.

Ο δράστης Farid. I, δεν ήταν ο κλασσικός τζιχαντιστής. Όπως τον περιγράφει ο καθηγητής του στο πανεπιστήμιο της Λωραίνης – όπου ενεγράφη το 2014: «Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έπινε αλκοόλ, ήρεμος σαν αρνί, εκατό χιλιόμετρα μακριά από τα ισλαμικά ιδεώδη μίσους εναντίον της Δύσης».

Κι ένας γείτονάς του, επιβεβαιώνει τον καθηγητή: «Ήταν διακριτικός άνθρωπος. Δεν έμοιαζε καθόλου με ισλαμιστή, με μακριά γένια. Ντυνόταν με παντελόνι και σακάκι,

ένα στιλ καθηγητή λυκείου. Ένας άνθρωπος υπεράνω υποψίας».

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο λεγάμενος σπούδασε δημοσιογραφία σε πανεπιστήμιο της Ουψάλα, από το 2009 ως το 2011 και πήρε το πτυχίο του το 2011. Κατόπιν έγινε δημοσιογράφος στη Σουηδία – καταγραμμένος ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος από το 2008, στην Ουψάλα. Εμφανιζόταν ως ειδικός στα θέματα «ανάπτυξης, δημοκρατίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου», σύμφωνα με το μέσο στο οποίο εργαζόταν στην Σουηδία. Οι δε μυστικές υπηρεσίες της χώρας ανακοίνωσαν ότι δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Μάλιστα, ήταν παντρεμένος ως το 2005 με Σουηδέζα.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πόσοι άλλοι «υπεράνω υποψίας» τρομοκράτες κυκλοφορούν ανάμεσά μας;