ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΤΑΙ

 

Η ερμηνεία της νέας πολιτικής πραγματικότητας στο γειτονικό κρατίδιο-μόρφωμα των Σκοπίων, επιτρέπει την συναγωγή του ευλόγου συμπεράσματος πως απλώς μεταβάλλεται το πρόσωπο του ολοένα και περισσότερο επεκτεινόμενου κινδύνου, ο οποίος ελλοχεύει πλέον και στα βόρεια σύνορά μας.

Έμμεσα η εξουσία στα Σκόπια περιέρχεται στα χέρια των Αλβανών, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ στηρίζεται από τις δύο, εκ των τριών συνολικά, πολιτικές παρατάξεις οι οποίες εκπροσωπούν τα αλβανικά συμφέροντα. Ο δε πρόεδρος της βουλής του κρατιδίου-μορφώματος, Τζαφέρι Ταλάτ, υπήρξε οπλαρχηγός του UCK. Με μια άκρως συμβολική ενέργεια έσπευσε να τοποθετήσει στο γραφείο του, στο γραφείο του κοινοβουλίου του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων, την αλβανική σημαία.

Η νέα σκοπιανή κυβέρνηση ήδη άρχισε την αποκαθήλωση δεκάδων αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών, τα οποία είχε τοποθετήσει το προηγούμενο καθεστώς στην μακρόχρονη προσπάθεια του να δημιουργήσει την ανυπόστατη και απατηλή «μακεδονική» συνείδηση. Συνεπώς, κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις των νέων κυβερνητικών παραγόντων, λαμβάνει τέλος αυτή η γνωστή σε όλους μας κατάσταση με τους Σκοπιανούς, στην οποία δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περαιτέρω.

Πλέον όμως, οφείλουμε να αναμένουμε και να αναγνωρίσουμε το νέο πρόσωπο της εκ του βορρά απειλής για την πατρίδα μας. Η ήδη συστηματικά και μεθοδευμένα επιχειρούμενη επιδίωξη της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, με την υποστήριξη των πατρώνων τους Τούρκων, περιλαμβάνει πλέον στο οπλοστάσιο της και την κρατική οντότητα των Σκοπίων. Δημιουργείται ένα ευρύ μέτωπο στα βόρεια σύνορα το οποίο προβάλλει απειλητικό. Φυσικά, δεν θα υπήρχε περίπτωση να ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα εάν τις τύχες της Ελλάδος τις διαχειριζόταν μια εθνική κυβέρνηση, η οποία θα τα αντιμετώπιζε ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΔΕΟΝΤΩΣ και ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΩΣ. Επειδή όμως η πατρίδα μας είναι έρμαιο  πολιτικάντηδων, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις απειλητικές αυτές καταστάσεις. 

Τούρκοι στα ανατολικά και στα βόρεια, Αλβανοί πλέον και στα Σκόπια, Βούλγαροι οι οποίοι ποτέ δεν παραιτήθηκαν από τις επεκτατικές σε βάρος μας βλέψεις τους, συνθέτουν το ανθελληνικό μέτωπο το οποίο περικυκλώνει την πατρίδα μας απειλητικά.

xamak