ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ;

Να λοιπόν, που εντελώς ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν το κράτος-τρομοκράτη! Το Κατάρ, με το οποίο, η μία χώρα του Κόλπου μετά την άλλη κόβουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, ακόμα και τις πτήσεις από και προς την χώρα αυτή, γιατί «υποστηρίζει την τρομοκρατία», ήτοι την Αλ Κάιντα, τον ISIS και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, την Υεμένη και την «ανατολική» κυβέρνηση της Λιβύης.

Πλέον, οι διπλωμάτες του Κατάρ έχουν προθεσμία 48 ωρών για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στις ανωτέρω χώρες, ενώ οι πολίτες του Κατάρ έχουν προθεσμία 14 ημερών για να τις εγκαταλείψουν.

Μάλιστα, το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε πως το Ριάντ διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις του και κλείνει τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά του με το Κατάρ για να «προστατεύσει την εθνική ασφάλειά του από τους κινδύνους της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

Περίεργα πράγματα, βεβαίως…

Αλλά, μ’ αυτά και μ’ αυτά, άρχισε η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου, η οποία είχε πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο!