TΙ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

 
 Διαβάζουμε ότι  ο Μανώλης Γλέζος, επισκέφθηκε την οικία της οικογένειας Μητσοτάκη  κρατώντας  ένα κόκκινο τριαντάφυλλο (απορούμε βέβαια γιατί δεν ήταν γαρίφαλο) , το οποίο παρέδωσε στην Ντόρα.
 
Ήθελε και αυτός να τιμήσει τον μεγάλο του φίλο. Και μάλιστα ανήμερα της επετείου που ο ίδιος και ο Απόστολος Σάντας είχαν «κατεβάσει» το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά συγκινημένος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύστησε στην μικρή κόρη του Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: ««Έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».
Μάλιστα…ξέχασε όμως να πει ο Κούλης στην κόρη του ότι «αυτός που έχεις απέναντί σου…Ήταν ο σκληρός Διευθυντής του σταλινικού Ριζοσπάστη στα χρόνια του συμμοριτοπολέμου  …Ήταν το αιμοβόρο «μαντρόσκυλο» του «αρχισφαγέα» Ζαχαριάδη …Ήταν υπεύθυνος «προπαγάνδας» και άρα αυτός, ο οποίος επέβαλε την κοινή «άποψη» των σταλινικών στην πιο «αρχηγική» περίοδο τού πιο αρχηγοκεντρικού κόμματος που γνώρισε ποτέ ο τόπος …Του σταλινικού «κόμματος», το οποίο ήταν απόλυτα υποταγμένο στον αρχηγό του και ο οποίος ήταν απόλυτα υποταγμένος στη Μόσχα …Του σταλινικού κόμματος, το οποίο αποδεδειγμένα —γιατί έτσι συνέφερε στο ψυχροπολεμικό παιχνίδι— επιδιδόταν σε κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας.
Ξέχασε να πει ο Κούλης ότι……Ο σταλινικός αυτός τύπος, ο οποίος πήγε να χαιρετήσει «αγωνιστικά» τον «σύντροφο» Χότζα. Αυτός, ο οποίος «χαιρέτησε» με την υψωμένη γροθιά του τον «δημοκράτη» Χότζα, είναι ο ίδιος που αρνήθηκε να τοποθετηθεί προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πάρο, γιατί αυτός και ο πατέρας του «κατάργησαν» τη Δημοκρατία…»Κατάργησαν» τη Δημοκρατία ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος και την «ανέπτυξε» ο Στάλιν, ο Χότζας και ο αρχισφαγέας  Ζαχαριάδης.
Ξέχασε να πει ο Κούλης ότι ο «ηρωισμός» του Γλέζου, ο οποίος είναι γνωστός στο Πανελλήνιο, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη αρχή. Ποτέ δεν έγινε μια αναπαράσταση του όλου εγχειρήματος. Ποτέ δεν αναζητήθηκαν τα αποδεικτικά «στοιχεία», τα οποία υποτίθεται αφέθηκαν στον χώρο του «ηρωισμού» και ποτέ δεν ανευρέθηκαν. Ο «ηρωισμός» του στηρίζεται στους δικούς του αναπόδεικτους ισχυρισμούς. Γιγαντώθηκε χάρη στις φήμες και τις διαδόσεις των σταλινικών συνοδοιπόρων τού παλιού διευθυντή τού Ριζοσπάστη και της Αυγής … Στις φήμες ενός μετρ του είδους, όπως είναι ο ίδιος …Στις φήμες υπέρ κάποιου, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί από την KGB στην προπαγάνδα …Με συνεντεύξεις του ιδίου «πιστοποιήθηκε» ο «ηρωισμός» του.
 
Ο Μανώλης Γλέζος παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, που ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε: «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος, έστιν εκείνος ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (σ.σ ακοινώνητος , ανόσιος και απάτρις είναι αυτός που τον φρικιαστικό εμφύλιο πόλεμο αγαπά). Στο ειλικρινές γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Γλέζος έγραφε: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».
Πολύ συγκινητικές οι κουβέντες του μπαρμπα-Γλέζου και πώς όχι άλλωστε, αφού ο επίτιμος και συγκυβέρνησε μια χαρά με τους καπακούπηδες το 1989 (για την… κάθαρση ρε γαμώτο) και μια χαρά μάγκες τους έκανε, όπως ήταν άλλωστε η πάγια τακτική της ψοφοδεξιάς. 
Συγκινητική, επίσης, η πρεμούρα περί αποφυγής… εμφυλίου στην Κρήτη, από έναν από τους πρωτεργάτες του συμμοριτοπολέμου που αιματοκύλισε την χώρα .
Προοδευτικά πράγματα… Αρκεί να μην μας πουν πατριώτες και Εθνικιστές…Αυτό το «μαντρόσκυλο» του ΚΚΕ και της KGB εξύμνησε στην κόρη του ο Κούλης…Τα συμπεράσματα δικά σας.