ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΑΔΟΥΡΟ!

Γράφει ο Αντίοχος

Σύμφωνα με τα όσα «αποκαλύπτουν» οι… προφεσόροι της… πατριωτικής-αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς (κι όμως, υπάρχει και τέτοιο φρούτο!) στην χώρα μας, η λαϊκή εξέγερση στην χώρα πρότυπο των Τσίπρα και Καμμένου (Βενεζουέλα) ήταν καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς και τους «Σόρος» του πλανήτη.

Βέβαια, όταν ο λαός μιας χώρας λεηλατεί φούρνους με κίνδυνο της ζωής του (σ’ ένα μόνο τέτοιο περιστατικό υπήρξαν 12 νεκροί!), ψάχνοντας ένα κομμάτι ψωμί για να ξεγελάσει την πείνα του, δεν χρειάζεται καθοδήγηση από κανέναν! Τον καθοδηγεί η πείνα και η δυστυχία!

Τώρα, όμως, αποδεικνύονται τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που προπαγανδίζουν οι… αριστεροί πατριώτες της συμφοράς, μετά από την είδηση ότι η –γνωστών συμφερόντων- Goldman Sachs αγόρασε κρατικά ομόλογα της χώρας (της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA) ενισχύοντας έτσι τον καταρρέοντα Μαδούρο και το απαίσιο καθεστώς του!

Την είδηση επιβεβαίωσε επισήμως η εταιρεία των διεθνών Σάιλοκ, με ανακοίνωσή της:

«Αγοράσαμε αυτά τα ομόλογα που εκδόθηκαν το 2014 στη δευτερογενή αγορά από έναν μεσίτη. Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι πολύπλοκη και εξελισσόμενη και ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται σε κρίση. Συμφωνούμε ότι η ζωή πρέπει να βελτιωθεί και γι’ αυτό κάναμε την επένδυση».

Και δεν είναι η Goldman Sachs η μοναδική εταιρεία της Wall Street που αγόρασε ομόλογα της χώρας του Μαδούρο, αλλά κι άλλοι εφτά ξακουστοί τοκογλυφικοί οργανισμοί: T. Rowe Price, Fidelity, Ashmore Group, Stone Harbor Investment, Allianz, Prudential Financial, NN Group.

Αυτά, για να μην μας δουλεύουν και οι… αντιιμπεριαλιστές!