ΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Γράφει ο Αντίοχος

Αυλαία σήμερα για τον «επίτιμο» Μητσοτάκη. Που μαζί με τ’ άλλα θα πάρει μαζί του στον τάφο και το μυστικό της συγκυβέρνησης με τους κουκουέδες, το 1989, τάχαμου για την… κάθαρση.

Δηλαδή, την εποχή που κατέρρεαν σαν χάρτινοι πύργοι οι «σοσιαλιστικοί παράδεισοι» και που πανευρωπαϊκά περιθωριοποιούνταν τα κομμουνιστικά κόμματα, στην Ελλάδα συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο: το ΚΚΕ και η -μετεξέλιξη του ΚΚΕ εσωτερικού- ΕΑΡ έμπαιναν σε συγκυβέρνηση. Και μάλιστα, μιας χώρας της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που καθόλου δεν ενοχλήθησαν από την εξέλιξη αυτή – προφανώς είχαν τους λόγους τους.

Και βέβαια, το ερώτημα που υπάρχει από τότε, είναι πως έβαλε τους κομμουνιστές στο… τσουβάλι του ο Μητσοτάκης. Άλλοι λένε πως έγινε δια της… πειθούς (και με τα… ντολμαδάκια της Μαρίκας), άλλοι πως επρόκειτο για λυκοφιλία, με σκοπό την κατασπάραξη του «ενδιάμεσου» κλεφτο-ΠΑΣΟΚ. Κι άλλοι, πιο… πονηρεμένοι, πως ο Μητσοτάκης αξιοποίησε στοιχεία από τους παλιούς φακέλους των κομμουνιστών, που περιείχαν κάποιες πληροφορίες διόλου κολακευτικές γι’ αυτούς – σε συνδυασμό βεβαίως με την εγγύηση ότι δε θα αποκαλυφθεί ούτε θα πειραχτεί η τεράστια κομματική περιουσία.

Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, ο Μητσοτάκης θα πάρει το μυστικό στον τάφο του!