ΚΑΤΕΠΕΣΕ MIRAGE 2000 ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ – ΣΩΟΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ: ΥΠΟΛΟΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

 

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 κατέπεσε περίπου στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή της Σκοπέλου.Ο χειριστής του μαχητικού, υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψε το Mirage με ασφάλεια.

Όπως μεταδίδεται από τις πρώτες πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πιλότοι των δύο μαχητικών προσομοίαζαν εναέρια μάχη όταν στο ένα από τα δύο Mirage -το μαχητικό αεροσκάφος που ήταν ο νούμερο δύο του σχηματισμού- εκδηλώθηκε σοβαρή βλάβη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βλάβη παρουσιάστηκε στον κινητήρα ή στο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους.

Ο 28χρονος χειριστής του αεροσκάφους εγκατέλειψε το Mirage με επιτυχία και το μαχητικό κατέπεσε στη θάλασσα νοτίως των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου.

Περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, ο πιλότος επικοινώνησε με τα σωστικά μέσα και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Στο σημείο που βρίσκεται ο χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας κινούνται παραπλέοντα σκάφη και δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Χίο και τη Λήμνο προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τον πιλότο.

Στις 13:30, ένα από τα δύο Super Puma περισυνέλεξε σώο τον υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ελικόπτερο θα μεταφέρει τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί θα τον παραλάβει ασθενοφόρο το οποίο θα τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί σοβαρής μηχανικής βλάβης, είτε στον κινητήρα, είτε στο σύστημα ελέγχου, υπόλογη είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία ακολουθεί τις μνημονιακές πολιτικές που προστάζουν την μείωση των κονδυλίων για την συντήρηση των αεροσκαφών μας. Μία συντήρηση που γίνεται μεν με τις φιλότιμες προσπάθειες των μηχανικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά τις λείπουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά και τα μέσα ελέω μνημονίου.

Η μνημονιακή πολιτική θέτει ευθέως σε κίνδυνο τόσο την εθνική μας κυριαρχία, της οποίας η διαφύλαξη είναι συνάρτηση της συντηρήσεων των οπλικών μας συστημάτων, αλλά και σε κίνδυνο τις ζωές των Αξιωματικών και Στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού, των οποίων τα στελέχη φτωχοποιούνται από τις ίδιες πολιτικές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katepese-mirage-2000-stis-sporades-swos-o-pilotos-upologh-h-kubernhsh-kai-o#ixzz4iTDMHrmj