ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ… ΒΟΥΝΑ – ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Σήμερα πήραν τα… βουνά οι κουκουέδες, για την «μεγάλη εκδήλωση τιμής στην 3η Μεραρχία του ΔΣΕ που έδρασε στην Πελοπόννησο», στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο.

Πρόκειται για μια ακόμα γιορτή μίσους από τις πολλές που κάνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια, για την οποία χρησιμοποιούν και την ανάλογη γλώσσα. Ιδού:

«Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ ήταν ηρωικός και δίκαιος, ταξικός και διεθνιστικός. Δεν ήταν πόλεμος «ανάμεσα σε αδέλφια», ούτε πόλεμος που ξέσπασε «με ευθύνη και των δύο πλευρών», όπως ισχυρίζονται όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν την αγριότητα του αστικού κράτους. Ο αγώνας του ΔΣΕ από το 1946 έως και το 1949 αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Οι εκμεταλλευτές και το κράτος τους γνώρισαν τότε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή τους.

Ο εμφύλιος ανέδειξε δύο κόσμους απόλυτα εχθρικούς μεταξύ τους: Από τη μια μεριά ήταν οι λαϊκοί αγωνιστές, φτωχοί εργάτες και αγρότες, που εξέφραζαν τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Από την άλλη ήταν ο αστικός εθνικός στρατός, η αστική τάξη και το κράτος της, οι πολιτικοί υπηρέτες τους…».

Βέβαια, τέτοιες εκδηλώσεις «τιμής» στο μακρινό «επαναστατικό» παρελθόν (και διηγώντας τα να κλαις…), είναι η καλύτερη κάλυψη της σημερινής επαναστατικής ανικανότητας του ΚΚΕ και του απόλυτου συμβιβασμού του με το σύστημα, σε τέτοιο σημείο, που να αποτελεί μακρύ του χέρι!