ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ – ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ISIS «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ» ΤΟ… ISIS

Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.

Οποιοσδήποτε στην Σ. Αραβία πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντα του Βασιλιά της χώρας, αποκεφαλίζεται δημόσια στην πλατεία της πρωτεύουσας με συνοπτικές διαδικασίες.

Οπότε, κάθε προσπάθεια να μας πείσουν πως ο διευθυντής του σουνιτικού, σαουδαραβικού δικτίου ΜΒC, θέλει να… «ξεσκεπάσει» – όπως λέει – την τρομοκρατική οργάνωση του επίσης σουνιτικού DAESH, στον αραβικό κόσμο, πρέπει να πέσει στο κενό. 
Η απόφαση, από σήμερα, να προβάλλεται στο αραβικό τηλεοπτικό κοινό, σήριαλ 30 επεισοδίων για τις περίφημες αγριότητες του ΙSIS μόνο προπαγανδαστικούς σκοπούς έχει.
Στην ουσία, η αλήθεια είναι, πως θέλει να κάνει ήρωες τους παρανοϊκούς μακελάρηδες και να δείξει στον αραβικό κόσμο πως το ISIS – παρότι δέχεται επιθέσεις – παραμένει ζωντανό και πιστό στις εντολές των εμπνευστών που το χρηματοδότησαν και το χρηματοδοτούν και δεν είναι άλλοι από την Σ. Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία που κέρδισε τα μέγιστα από το ISIS, την Αμερική και την Ευρώπη ως τώρα (και ίσως και να συνεχίζουν) κ.α.

Σχετική εικόνα
 
Τι θα δείχνει η σειρά; 
Σκλάβες που κακοποιούνται σεξουαλικά, την πλύση εγκεφάλου σε παιδιά και γυναίκες, τις επιθέσεις αυτοκτονίας, εικόνες στις οποίες η πλειοψηφία των αράβων είναι εξοικειωμένοι.

Αυτές οι εικόνες σοκάρουν ΜΟΝΟ  τον Πολιτισμένο Κόσμο, που δεν τις βλέπει, δεν τις ξέρει, γιαυτό και κατακλύζεται από ιδεοληψίες.

Αλλά εκεί δεν θα προβληθεί η σειρά… Eξάλλου τα προηγούμενα χρόνια, το VICE είχε προβάλλει επαρκώς την ωραιοποίηση των «μαχητών» εναντίον του Άσσαντ…

Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο σαουδαραβικής ιδιοκτησίας, θα προβάλει το νέο σίριαλ για την πραγματική ιστορία των σουνιτών τζιχαντιστών του ISIS, τον μήνα του ραμαζανιού -που ξεκινά σήμερα- σε τηλεοπτική ζώνη prime time.
«Μαύρα Κοράκια»
Κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού η τηλεθέαση σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο σκαρφαλώνει στα ύψη. Μετά τη νηστεία, που ξεκινά από το χάραμα μέχρι τη δύση του ήλιου, οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για φαγητό και για να θαυμάσουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς σε ακριβά σόου. 
Αυτή ακριβώς τη συνήθεια θέλει να εκμεταλλευτεί το δημοφιλές MBC με έδρα το Ντουμπάι για να ξεκινήσει τη μετάδοση του σίριαλ 30 επεισοδίων για το ISIS. Το δράμα ονομάζεται Black Crows, Μαύρα Κοράκια. 
Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος. 
Αυτό το πτηνό – λένε – παραδοσιακά θεωρείται ως προπομπός της ατυχίας.
Black Crows λένε στα αγγλικά, τις γυναίκες με τις μπούργκες που ψάλλουν το allah u akbar…

Οι ιστορίες βασίζονται σε εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν υπό τον έλεγχο σουνιτών εξτρεμισμών ή στρατολογήθηκαν από αυτούς, όπως λέει ο διευθυντής του MBC Αλί Τζαμπέρ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Στόχος μας να φωτίσουμε το θέμα που έχει γίνει καθημερινή έγνοια για τους ανθρώπους και να δείξουμε πως επηρεάζεται η ζωή τους», επισημαίνει ο προπαγανδιστής που ζητάει άλλοθι για την προβολή της εμετικής σειράς που νομιμοποιεί τους μακελάρηδες της ανθρωπότητας και πορώνει τον αραβικό κόσμο, σε μια περίοδο που στην Ευρώπη, πληρώνουμε με αίμα την ιδεοληψία αλλά κυρίως σε μια περίοδο που υπάρχει προσπάθεια από την Ρωσία να τους εξολοθρεύσει και να τους εξαφανίσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για europe ISIS
Αποτέλεσμα εικόνας για europe ISIS

Στο σίριαλ παρουσιάζονται οι τρόποι που η τρομοκρατική οργάνωση έρχεται σε επαφή με άνδρες και γυναίκες για να τους χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς της. 

Πως στρατολογούνται παιδιά από ισλαμιστικές οργανώσεις και πως υποβάλλονται σε εκπαίδευση. Στο σίριαλ συμμετέχουν ηθοποιοί από διαφορετικές αραβικές χώρες, όπως τη Σ. Αραβία, το Κουβέιτ, την Αίγυπτο, το Ιράκ και τη Συρία. 
Ορισμένοι χαίρονται ιδιαίτερα για την ευκαιρία που τους δίνεται να παίξουν.