ΘΡΕΦΕ ΦΙΔΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στην Βρετανία, λίγες ημέρες μετά από το πολύνεκρο χτύπημα των τζιχαντιστών.

Όπως αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ο Ραμαντάν Αμπέντι, πατέρας του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ, ήταν μέλος της Λιβυκής Μαχητικής Ισλαμικής Ομάδας (LIFG), μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που δρούσε τη δεκαετία του 1990 στη Λιβύη, για την ανατροπή του Καντάφι.

Αυτό παραδέχτηκε ο Άχμεντ Μπεν Σαλέμ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης: «Ναι, ήταν μέλος της LIFG που μαχόταν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι».

Η LIFG ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος του Καντάφι, προφανώς με την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης.

Το 1996, πραγματοποίησαν μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι, η οποία σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα της MI6 και πληροφοριοδότη, Ντέιβιντ Σέιλερ ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των τζιχαντιστών με την βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας. Η τελευταία βεβαίως το διέψευσε, αλλά είναι γεγονός ότι τα καταζητούμενα μέλη της οργάνωσης (όπως ο Ραμαντάν Αμπέντι) βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Βρετανία.

Ωστόσο, επέστρεψε στην πατρίδα του το 2011, όταν ξέσπασε η εξέγερση, για να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών και μετά την ανατροπή του Καντάφι είχε αναλάβει μια υπεύθυνη θέση στην Αστυνομική Διεύθυνση της Τρίπολη, όπως επίσης παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος των λιβυκών υπηρεσιών.

Όπως καταλαβαίνετε, εδώ ισχύει η παροιμία «θρέφε φίδι τον χειμώνα, να σε φάει το καλοκαίρι»!