ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΤΡΑΠΗ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ: ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ!

Αυξημένος είναι ο αριθμός των «προσφύγων και μεταναστών» που καταφθάνουν από τις αρχές του χρόνου στις ιταλικές ακτές και η Ε.Ε. εμφανίζεται ανίκανοι να τους σταματήσει, σύμφωνα με την Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του χρόνου περίπου 41.000 «πρόσφυγες και μετανάστες» κατέφτασαν στις ιταλικές ακτές, αριθμός αυξημένος κατά 10.000 σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Που οφείλεται η μεγάλη αύξηση των ροών – που ξεκινούν από τις ακτές της Λιβύης; Στο ότι «στη Λιβύη υπάρχουν σήμερα ουσιαστικά τρεις κυβερνήσεις. Μετά την πτώση του Καντάφι το 2011 η χώρα είναι διχασμένη. Πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλα τμήματα της χώρας», σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Λομπίλερ. Σύμφωνα με την Ασπασία Παπαδοπούλου της ΜΚΟ European Council on Refugees and Exils: «τα κύματα προσφύγων θα συνεχιστούν. Μόνον στη Λιβύη εκτιμάται ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι προετοιμάζονται για το επικίνδυνο ταξίδι τους προς την Ευρώπη».

Καταλάβατε τώρα ποιος είναι ο βασικότερος από τους λόγους για τους οποίους ανετράπη ο συνταγματάρχης Καντάφι, που είχε κάνει συμφωνίες με ευρωπαϊκές χώρες (κυρίως με την Ιταλία του Μπερλουσκόνι) να «μαντρώνει» τους λαθρομετανάστες σε ειδικά στρατόπεδα και μετά να τους ξαναστέλνει από κει που ήρθαν, για να μην ταξιδεύουν προς την Ευρώπη; Για να ανοίξει ο λιβυκός δρόμος της λαθρομετανάστευσης!