ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.
Εάν δει κανείς τις τελευταίες μετρήσεις, θα διαπιστώσει πως ναι μεν καταγράφεται μια ευρεία «νίκη» της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τα ποσοστά που αναφέρονται, δείχνουν να είναι σχεδόν τα ίδια.
H γαλάζια παράταξη φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι» ενώ το κυβερνών κόμμα δεν πέφτει περισσότερο, παρά το γεγονός ότι φέρνει σήμερα στη Βουλή το 4ο μνημόνιο που θα φέρει μεγαλύτερο «πόνο» στους Έλληνες.
Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλείται το επόμενο χρονικό διάστημα να αντλήσει περισσότερες ψήφους από τα άλλα κόμματα (και από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως από την Χρυσή Αυγή, η οποία τον τελευταίο καιρό καταγράφει ραγδαία άνοδο, ακόμη και στην δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», που- σημειωτέον- μετράει δυνητικά ποσοστά εκλογικής επιρροής. 
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου προηγούνταν με 14 μονάδες, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 19% και η ΝΔ 33%. 
Η Χρυσή Αυγή στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση κατέγραψε 9%. 
Επάνω στον πανικό τους, οι επικεφαλής της ΝΔ σκέφτηκαν μια προβοκάτσια και την ανέθεσαν στον Νίκο Δένδια. Τον άνθρωπο των επικίνδυνων (και ανόητων) αποστολών…
Τι του είπαν δηλαδή; Του είπαν κάνε την κίνηση σου και ας τις φας. ΔΕΝ πειράζει, αρκεί να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω όσα χάνουμε… Και αυτός υπάκουσε…
Μόνο που δεν τις έφαγε… Δεν τσίμπησαν οι χρυσαυγίτες! 
Και έτσι, τους έμεινε το κλάμα του Δένδια που ξεκαρφώθηκε, ενώ ο κόσμος κατάλαβε τι συνέβη και κυρίως ποιοι είχαν συνεννοηθεί και με ποιους ώστε να εκτοπιστεί σύσσωμη η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και να μην ακουστεί η φωνή του Αρχηγού της, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου, εντός του κοινοβουλίου, ανήμερα της ψήφισης του χειρότερου και πλέον αντισυνταγματικού μνημονίου που έχει γνωρίσει τούτος ο λαός και τούτος ο τόπος.
unpolitical