ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

Τον… πόνο του γιατί υπάρχει ακόμα η Χρυσή Αυγή και μεγαλουργεί (παρά τις απηνείς διώξεις, τις φυλακίσεις και τους σταλινικούς αποκλεισμούς), εκφράζει με άρθρο του υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ας το παραδεχτούμε: Η Χρυσή Αυγή νίκησε τη δημοκρατία μας!», ο (πρώην κνίτης – μην το ξεχνάμε αυτό…) Ευαγγελάτος. Ιδού το παραλήρημά του:

«… Και αν όλα αυτά αφορούν τη δημοκρατία τότε μιλάμε για αποτυχία της. Γιατί δε βρίσκω άλλο τρόπο να ερμηνεύσω όσα γίνονται σε τούτο τον τόπο περί τη Χρυσή Αυγή, παρά με αποτυχία της δημοκρατίας. Άρα, δυστυχώς, με νίκη της Χρυσής Αυγής που αυτό ακριβώς επιδιώκει.

Και προφανώς δε μπορούμε να αναχαιτίσουμε την οικονομική κρίση. Δε μπορούμε να διατηρήσουμε την εθνική κυριαρχία. Και όλα αυτά τα έχουμε αποδεχθεί. Όμως αν δε μπορούμε να διατηρήσουμε και τη δημοκρατία τότε ποιο λόγο ύπαρξης έχουμε;

Συγχωρήστε μου την αγανάκτηση αλλά δεν πάει άλλο. Κάθε φορά που κάποιο μέλος της Χρυσής Αυγής σκόπιμα και κατόπιν σχεδίου ασχημονεί, βρίζει, τραμπουκίζει και σκοτώνει, τότε αγανακτούμε. Ποταμοί από μελάνι και ατελείωτες ώρες ραδιοτηλεοπτικών συζητήσεων και δηλώσεων για την καταδίκη τους. Και μετά; Μετά περιμένουμε την επόμενη φορά! Σαν τους ανίκανους που λένε στον αντίπαλο τι τους πονάει, τι τους ενοχλεί και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ώστε να τους το κάνει συνεχώς και όλο και χειρότερα…».

Και τι προτείνει; Επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής, για να «επιτελέσει επιτέλους η δικαιοσύνη το έργο της», εννοώντας να βγάλει καταδικαστική απόφαση, για να μην ενοχλείτε από την παρουσία μας ο Ευαγγελάτος, η Τατιάνα του και οι όμοιοί τους.

Μα καλά, τόσο… κουμπούρας είναι; Δεν καταλαβαίνει ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην δίκη, είναι γιατί έχει εξελιχθεί σε μεγάλο φιάσκο και ως εκ τούτου μια καταδικαστική απόφαση είναι πρακτικώς αδύνατη; Τον πλήρη εξευτελισμό του καθυστερεί το σύστημα, Νικολάκη! Και την απρόσκοπτη πορεία της Χρυσής Αυγής προς την Νίκη!