ΟΙ «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ» ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ

Γράφει η Κορίνα Πενέση

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στην προσφιλή του τακτική να βάζει φιτιλιές για διάφορα θέματα προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα, το έκανε πάλι το «θαύμα» του.

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκαν στην κυβέρνηση να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο διεμφυλικά άτομα θα μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή ονόματος και φύλου στην ταυτότητα και τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους με μια απλή δήλωση ενώπιον δικαστικής Αρχής.

Μέχρι τώρα η αλλαγή στοιχείων ταυτότητας (δηλαδή, η διόρθωση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως και η αλλαγή ονόματος) επιτρεπόταν μόνο έπειτα από χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά όργανα για επαναπροσδιορισμό του φύλου, καθώς και ύστερα από πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου.

Τώρα, το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

  • Η καταχώριση του φύλου στην αστυνομική ταυτότητα, στο διαβατήριο και στα άλλα κρατικά έγγραφα θα γίνεται πλέον σύμφωνα με το πώς αυτοπροσδιορίζεται το άτομο και όχι σύμφωνα με το φύλο που έχει καταγραφεί κατά τη γέννησή του στο ληξιαρχείο.
  • Η διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου (στο ληξιαρχείο) θα γίνεται χωρίς να απαιτείται προηγούμενη ιατρική επέμβαση.
  • Δεν απαιτείται, επίσης, οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή την ψυχική υγεία του.
  • Για τη διαδικασία θα πρέπει το πρόσωπο να εμφανίζεται αυτοπροσώπως σε δικαστήριο και να το δηλώνει σε ιδιαίτερο γραφείο, χωρίς δημοσιότητα, ενώ η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί καταχωρίζεται στο ληξιαρχείο που είχε συντάξει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του ενδιαφερομένου.
  • Θα τηρείται απόλυτη μυστικότητα στην καταχώριση της δικαστικής απόφασης περί διόρθωσης φύλου και όσοι εμπλέκονται σε αυτήν έχουν υποχρέωση εχεμύθειας.
  • Το πρόσωπο αυτό διατηρεί τους ίδιους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, εφόσον έχει παιδιά, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται, ενώ στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών δεν επέρχεται καμία μεταβολή λόγω της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου του γονέα.

Άρα λοιπόν, τα άτομα αυτά δεν θα αυτοπροσδιορίζονται πλέον, αλλά θα «είναι»!

Εδώ καίγεται η γούνα μας σύντροφοι κι εσείς ασχολείστε με του τρανσέξουαλ τον χαβά! Οι Τούρκοι απειλούν εγγράφως την Κύπρο με πόλεμο και κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην ΑΟΖ της. Ο εσωτερικός εχθρός ολοένα και αυξάνεται με τόσους απρόσκλητους μουσαφίρηδες που έχετε ξαμολήσει στις γειτονιές μας. Τα νησιά μας, όπως η Χίος και η Λέσβος (αλλά και η Μυτιλήνη κατά τον κ. Τσίπρα) υποφέρουν καθημερινά και ο τουρισμός τους έχει πλέον καταστραφεί. Η Μύκονος , όμως, ευτυχώς σώθηκε!

Αντί να υπερασπιστείτε, ελεεινοί το Έθνος μας, υπερασπίζεστε τα «δικαιώματα» της κάθε «τρελής κι αδέσποτης» απίθανης μειονότητας που υπάρχει. Αλλά εδώ δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τον Άγιο Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας…

Τρέξτε, λοιπόν, με το που θα ψηφιστεί ο νόμος του Κοντονή να αλλάξετε πρώτοι φύλο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Έτσι κι αλλιώς ούτε οι ίδιοι δεν ξέρετε τι είσαστε, ειδικά στο πολιτικό κομμάτι. Ολίγον από ΠΑΣΟΚ, ολίγον από ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον ψευτοπατριωτισμός, ολίγη τζάμπα μαγκιά με άρωμα Μεταπολίτευσης, ολίγη από γιουβέτσι. Ντροπή πια…