ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ… ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ενώ έχει περάσει λίγος καιρός από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και των σχέσεων Τουρκιάς-Ισραήλ (την ίδια μέρα ο ηγέτης της Χαμάς έστελνε… ευχαριστήριο στον Ερντογάν Πασά για όσα έκανε τόσα χρόνια υπέρ των Παλαιστινίων…) και ούτε μια βδομάδα από το «καλωσόρισμα» των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και την αναγνώριση του ψευδοκράτους από το σιωνιστικό Ισραήλ – δια του  Γενικού Διευθυντή Ενέργειας Σαούλ Μέριντορ, ο Πασάς έκανε δριμύτατη επίθεση στο Ισραήλ, για την πολιτική του στο Παλαιστινιακό!

Μιλώντας, λοιπόν, σε συνέδριο για τα Βακούφια των Ιεροσολύμων που γίνεται στην Τουρκιά, είπε τα εξής: «Δεν θα δεχθούμε ποτέ κανέναν εποικισμό στην Ιερουσαλήμ. Είναι η πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους και όχι του ισραηλινού. Αν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό δεν θα λυθεί τίποτα στην Μέση Ανατολή. Και έτσι όπως συμπεριφέρεται το Ισραήλ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών θα συνεχιστεί. Έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν το κάλεσμα του ιμάμη για προσευχή. Πρόκειται για καθεστώς Απαρτχάιντ! Ποια η διαφορά μεταξύ των σημερινών πράξεων της ισραηλινής διοίκησης και των ρατσιστικών και μεροληπτικών πολιτικών που εφάρμοσε απέναντι στους μαύρους η Αμερική στο παρελθόν και νωρίτερα η Νότια Αφρική. Είναι καθήκον του κάθε μουσουλμάνου να υπερασπιστεί την Ιερουσαλήμ. Η υπόθεση της Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο υπόθεση των Παλαιστίνιων αδελφών μας. Είναι υπόθεση όλων των μουσουλμάνων. Ντροπή τους!».

Εδώ δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο Πασάς κοροϊδεύει τους Παλαιστινίους σε συνεννόηση με το Ισραήλ (για να τους χειραγωγεί) ή η Τουρκιά (που σύμφωνα με διάφορους εγχώριους χάληδες «είναι βαθιά διχασμένη και αποδυναμωμένη», «όπου να’ ναι διαλύεται» κ.τ.λ.) έχει γίνει μεγάλη περιφερειακή δύναμη και προκαλεί τους πάντες, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν και πολλά περιθώρια ν’ αντιδράσουν!