ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΛΗΣΤΕΣ… ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Νόμο που άλλαξε τον χαρακτήρα της νόμιμης άμυνας, ψήφισε η βουλή της Ιταλίας – αν και την τελική έγκριση για την ισχύ του νόμου θα την δώσει η Γερουσία.

Η κύρια αλλαγή αφορά την δυνατότητα νόμιμης άμυνας σε περίπτωση που ένας πολίτης πέφτει θύμα ληστείας μέσα στην κατοικία του. Μόνον σε ό,τι αφορά τις νυχτερινές ώρες και εφόσον υπάρχει αποδεδειγμένη απειλή ή εκβιασμός , οι πολίτες θα μπορούν να αντιδρούν και με χρήση όπλων. H αντίδραση, όμως, θα πρέπει να είναι ανάλογη με τον κίνδυνο και ο νόμος δεν θα ισχύει σε περίπτωση που ο ληστής τρέπεται σε φυγή.

Να σημειωθεί, ότι παρόμοια προσαρμογή έγινε προσφάτως και στην Γαλλία, ενώ έχει γίνει και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας βεβαίως της μεγάλης αύξησης της εγκληματικότητας.

Μόνο στην Ελλάδα του «προοδευτισμού» δεν αλλάζουν –κι ούτε καν γίνεται συζήτηση για την ανάγκη αλλαγής τους- οι απηρχαιωμένοι νόμοι, με ευθύνη και της αριστεράς, αλλά και της τάχαμου «νόμος και τάξη» ψοφοδεξιάς! Κι όποιος υπερασπίζεται την ζωή αυτού και της οικογενείας του, καθώς και την περιουσία του, βρίσκεται κατηγορούμενος και πάει «μέσα»!