Ο ΜΑΚΡΟΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΑ… ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΙ… ΓΕΡΜΑΝΟΙ… ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Άνοιξαν οι κάλπες στην Γαλλία και το βράδυ θα μάθουμε το αποτέλεσμα. Πάντως, αν στις εκλογές δεν ψήφιζαν οι Γάλλοι, αλλά οι… Γερμανοί, ο Μακρόν θα έβγαινε με τα… τσαρούχια!

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσκόπηση που έκανε το Ινστιτούτο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων “Civey” και δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Die Zeit”, ο Μακρόν θα ελάμβανε το 73%, ενώ η Λεπέν μόλις 19,5%.

Έτσι για την ιστορία, οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) θα ψήφιζαν υπέρ του Μακρόν σε ποσοστό 91,7% και μόνο το 5,6% εξ’ αυτών θα προτιμούσαν την Λεπέν. Υπέρ του Μακρόν θα ψήφισε και το 96,5%, των ψηφοφόρων του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen), έναντι 1,1% που θα ψήφιζε Λεπέν.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ψηφοφόροι θα επέλεγαν Μακρόν σε ποσοστό 95%, ενώ την Λεπέν το 1,3%, οι φιλελεύθεροι (FDP) σε ποσοστό 87,3% και 4,3% αντίστοιχα, ενώ οι αριστεροί (Die Linke) 71,3% και 10,6%.

Και μόνο οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) θα προτιμούσαν στην πλειοψηφία τους (80,1%) την Λεπέν και μόνον το 1,7% θα ψήφιζε Μακρόν.

Τέλος, οι –πιο φτωχοί- Ανατολικογερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν τον Μακρόν σε ποσοστό 63%, ενώ την Λεπέν το 30%. Στην –πλούσια- δυτική πλευρά, το αποτέλεσμα θα ήταν 75% και 17% αντίστοιχα.

Είναι προφανές, λοιπόν, τι πρέπει να ψηφίσουν σήμερα οι Γάλλοι!