ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ… ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ… «ΑΞΟΝΑ» ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ!

Γράφει ο Αντίοχος

Ενώ οι Τουρκαλάδες προκαλούν αβέρτα-κουβέρτα, με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» να απαντά με… οθωμανικά εμβατήρια στις εκκλήσεις των ντόπιων γραικύλων, ο «φυσικός μας σύμμαχος» (κατά τους Καμμένους καρπαζοεισπράκτορες – ή μήπως σκέτο «πράκτορες»;), το σιωνιστικό Ισραήλ, πήρε σαφή θέση, φυσικά υπέρ της Τουρκιάς.

Έτσι, με δηλώσεις του ο αρμόδιος για τέτοια ζητήματα Γενικός Διευθυντής Ενέργειας του Ισραήλ, Σαούλ Μέριντορ «καλωσόρισε» τις έρευνες του «Μπαρμπαρός» στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα» και στην «ΑΟΖ» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Και πιο συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu: «Κάθε έρευνα που διεξάγεται στην περιοχή μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για να κατανοήσουμε καλύτερα την υποθαλάσσια γεωλογία. Το Ισραήλ είναι υπέρ των τουρκικών, των αιγυπτιακών και των εξερευνήσεων της Νότιας Κύπρου. Θα χαρούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας και το τι κάναμε στο Ισραήλ με τους Τούρκους φίλους μας».

Επιπλέον, ο Μέριντορ εξέφρασε την… ανυπομονησία του για να ξεκινήσει να λειτουργεί ο αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, τονίζοντας ότι η επίλυση του κυπριακού «δεν αποτελεί προϋπόθεση για τον αγωγό».

Καμμένοι περαστικά σας και… καθήστε τώρα πάνω στον… «άξονα» Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ! Μεταφορικά βεβαίως, γιατί τέτοιος «άξονας» υπάρχει μόνο στα όνειρά τους – θερινής νυκτός!