ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ» ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΚΛΗΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Εκδήλωση για τον «αντισημιτισμό» στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ, στην Θεσσαλονίκη. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, Καταρίνα Φον Σνούρμπάιν, ηοποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αυστηρής λογοκρισίας στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδού πως ομολογεί ότι οι διεθνείς σιωνιστές κρύβονται πίσω από το πρόσφατο κύμα λογοκρισίας:

«Οι επίσημες αποφάσεις της Ε.Ε. και η ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν από το 2008, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων αντισημιτισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας, αλλά «μόνο δεκαπέντε από τα εικοσιοκτώ κράτη μέλη έχουν καταφέρει να τις μεταφέρουν στη νομοθεσία τους, με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να είναι συνεχής και η ενημέρωση των δημοσίων λειτουργών, (δασκάλων, δικαστικών, κ.ά.), ώστε να είναι αποτελεσματικοί στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα εγκλήματα της ρητορικής μίσους. Έχει υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια συμφωνία, ένας «κώδικας δεοντολογίας» σε συνεργασία με τις μεγάλες ξένες εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Youtube, Microsoft), να αποαναρτώνται από το ίντερνετ εντός 24ωρών, σχόλια, ή αναρτήσεις με ρατσιστικό, αντισημιτικό περιεχόμενο»

Εν συνεχεία μίλησε η εκ ΔΗΜΑΡ προερχόμενη γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, η οποία αφού χαρακτήρισε τον αντισιωνισμό «την πιο διαχρονική και ανθεκτική στο χρόνο μορφή ρατσισμού και διακρίσεων», τάχθηκε σαφώς υπέρ της λογοκρισίας, δια της «άμεσης αποανάρτησης» από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αναρτήσεων και σχολίων που ενοχλούν τους σιωνιστές – σημάδι ότι κάτι τέτοιο θα νομοθετηθεί προσεχώς και στην Ελλάδα.

Επί του θέματος της λογοκρισίας τοποθετήθηκε και ο Β΄ αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, ο οποίος φυσικά τοποθετήθηκε υπέρ: «Να αναλάβει τις ευθύνες του και ο Τύπος, αλλά και οι κυβερνήσεις. Ο κώδικας δεοντολογίας είναι για να αναλάβουν διαμορφωτές της κοινής γνώμης το βάρος της ευθύνης τους, όταν συμβάλλουν στην προβολή του αντισημιτικού μίσους. Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να μένουν απαθείς στην προβολή, ή αντισημιτικών απόψεων και απόψεων βίας και μίσους, μέσω του διαδικτύου».

Επιπλέον, παρουσιάστηκε και κάποια έρευνα τεσσάρων «ερευνητών» που δείχνει ότι «η Ελλάδα στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών, όπου επικρατούν αντισημιτικές απόψεις».

Στην έρευνα, που έγινε σε δείγμα χιλίων ατόμων, ετέθησαν τρία ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν ως εξής: Πρώτον εάν υπάρχει εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος από τους Εβραίους, όπου το περίπου στο 40% δήλωσαν «απόλυτη βεβαιότητα» και το 25% «βεβαιότητα». Στο ερώτημα, εάν υπάρχει ταύτιση στον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα το Ισραήλ τους Παλαιστινίους με το πώς οι Ναζί αντιμετώπιζαν τότε τους Εβραίους, η απάντηση ήταν 40,02% «συμφωνώ απόλυτα» και 24,67% «συμφωνώ». Στην τρίτη ερώτηση εάν οι Εβραίοι «έχουν δύναμη» με οποιοδήποτε τρόπο, ως πολίτες, ως κράτος, ή ως επιχειρηματίες, το 71,07 δήλωσε βεβαιότητα, «ανεξάρτητα από το πώς θέτεις το ερώτημα».