Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Αφού τα δήθεν αντιμνημονιακά παραμύθια τελείωσαν άδοξα (και χωρίς να φύγει «από την κυβέρνηση, τους ΑΝΕΛ και την πολιτική», αν έρθει 3ο Μνημόνιο…)  κάποιο καινούργιο παραμύθι έπρεπε να βρει ο μπούλης Πανούλης, μπας και βαστήξει τους ψηφοφόρους του, που του φεύγουν απ’ όλες τις μεριές. Και το βρήκε!

Πρόκειται για το νέο… σχέδιο Μάρσαλ, δηλαδή… δωρεάν βοήθεια, που τάχα θα μας δώσουν οι Αμερικανοί, επειδή έχουμε… ωραία μάτια!

Ιδού πως πλασάρει προσωπικώς το νέο παραμύθι σε περιοδικό που ασχολείται με το… αγαπημένο του θέμα, τα εξοπλιστικά προγράμματα: « Αυτή η συμμαχία και η νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να διευρυνθεί σε όλους τους τομείς με ευεργετικά για τη χώρα μας αποτελέσματα. Πιστεύω πως ένα πρώτο δείγμα θα δοθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την αλλαγή στάσης που προβλέπω πως θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ακολουθώντας μία στάση επωφελέστερη για τις ελληνικές θέσεις. Μεσοπρόθεσμα διαβλέπω διερεύνηση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε διμερές επίπεδο πέρα και έξω από τις υφιστάμενες συνθήκες. Διεύρυνση που μπορεί να καταλήξει σε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ».

Όποιος είναι (πολύ…) ΜΑΛΑΚΑΣ, ας τον πιστέψει!