ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»… ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΧΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ;

Γράφει ο Αντίοχος

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε το κύμα των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων στα νησιά μας, η Λέσβος είχε την… τιμητική της. Σχεδόν τα μισά «προσφυγάκια» που κατέφταναν ημερησίως στα νησιά μας… προτιμούσαν την Λέσβο και οι υπόλοιποι μισοί όλα τα υπόλοιπα. Η εξήγηση που δώσαμε τότε, ήταν ότι υπήρχε συνεννόηση των Τούρκων διακινητών και της συγκυβέρνησης των Αθηνών, να κατευθύνονται τα «προσφυγάκια» κατά κύριο λόγο στην Λέσβο, επειδή το συγκεκριμένο νησί θεωρείται «κόκκινο», άρα λογικά εκεί θα υπήρχε η μεγαλύτερη ανοχή.

Τους τελευταίους μήνες, βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή στις… προτιμήσεις των «προσφύγων»: λίγοι είναι αυτοί πλέον που αποβιβάζονται στην Λέσβο, οι περισσότεροι… προτιμούν την Χίο! Πως εξηγείται αυτό; Μια σύγκριση των εκλογικών αποτελεσμάτων των δύο τελευταίων εκλογών του 2015 (Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου) δίνει την εξήγηση! Η εκτίναξη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο και η πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ, έδειχνε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι αν συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση με τα «προσφυγάκια», στις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε οπωσδήποτε την έδρα του ΚΚΕ – μια έδρα που κερδίζει ανελλιπώς το ΚΚΕ από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μυτιληνη πορεία διαμαρτυρίας ελληνων

Επειδή, λοιπόν, η απώλεια της έδρας του ΚΚΕ στην Λέσβο θα εθεωρείτο μεγάλη πολιτική ήττα για το μακρύ κόκκινο χέρι του συστήματος μέσα στο «κάστρο» του, συγκυβέρνηση και Τούρκοι διακινητές συμφώνησαν να αλλάξουν τόπο… προτίμησης, για να λιγοστέψουν τις πιθανότητες να πάρει την έδρα η Χρυσή Αυγή – κούνια που τους κούναγε! Έτσι, τώρα τα «προσφυγάκια» κατευθύνονται στην Χίο, που έχει μόνο δύο έδρες και ως εκ τούτου, θεωρείται δύσκολο να πάρει έδρα εκεί η Χρυσή Αυγή!

(ΥΓ): Και για όποιον έχει ακόμα αμφιβολίες για την συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ της συγκυβέρνησης και των Τούρκων διακινητών, θα θυμίσουμε ότι μέχρι την ημέρα που πήγε ο Καμμένος στην Κω και ρούφηξε τα αυγουλάκια του (Αύγουστο του 2015), η Κως ήταν δεύτερη σε… προτιμήσεις, μετά την Λέσβο. Από την επομένη των αποδοκιμασιών και των αυγών, ελάχιστα «προσφυγάκια» αποβιβάζονται πλέον στην Κω! Τυχαίο; Δε νομίζω!