ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!

Σε μια σημαντική καταγγελία προέβη ο Χιώτης δικηγόρος Κώστας Βεργίνας, για κρατικοδίαιτους υπαλλήλους συγκεκριμένης υπηρεσίας, που προέτρεψαν «προσφυγάκια» να μη λάβουν το απορριπτικό έγγραφο ασύλου, αφού σε αυτή την περίπτωση θα συλληφθούν!

Όπως εξήγησε ο κ. Βεργίνας την Πέμπτη συναντήθηκε με «προσφυγάκι» που διαμένει σε δομή φιλοξενίας της Χίου. Ο ίδιος του ανέφερε ότι βρίσκεται σε απόγνωση αφού αφενός δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του αφετέρου του κατήγγειλε ότι υπάλληλος υπηρεσίας του είπε: «Έχει απορριφθεί η αίτησή σου αλλά φύγε τώρα γιατί αν στην επιδώσω θα πας «μέσα». Μη ξέροντας τι να κάνει έψαξε να βρει δικηγόρο για να δει τι να κάνει. Όταν απορρίπτεται η προσφυγή και σε δεύτερο βαθμό τότε οι άνθρωποι αυτοί κανονικά κρατούνται προσωρινά, είτε μέχρι να βγει η απόφαση του διοικητικού εφετείου στην Αθήνα (αν προσφύγουν), είτε μέχρι να απελαθούν από τη χώρα. Όπως και να έχει δεν είναι λογικό και νόμιμο να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν είναι δυνατό αυτοί οι άνθρωποι να είναι σε αυτή την κατάσταση, να μη γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, τι πρέπει να κάνουν και  να είναι ελεύθεροι ενώ οι δημόσιοι λειτουργοί γνωρίζουν ότι η αίτησή τους έχει απορριφθεί», εξήγησε ο κ. Βεργίνας.

Μήπως, κατά… σύμπτωση, με την πρωτοβουλία των κρατικοδίαιτων «αλληλέγγυων» ταυτίζεται και η κυβερνητική «γραμμή»;